No SSO cookie

Pentru a fi taximetrist trebuie sa investesti 21 milioane de lei

voteaza
(0/ 0)
Pentru a fi taximetrist trebuie sa investesti 21 milioane de lei
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ioan Bivolaru, preşedintele Camerei Naţionale a Taximetriştilor din Romania - CNTR - a făcut public efortul financiar pe care trebuie să-l faca un taximetrist independent sau operator de taxi pentru a desfăsura această activitate in mod legal. Suma este de circa 21 milioane lei şi nu 2.000 de dolari cât au anunţat organizatorii unei acţiuni de protest desfăşurate marţi.

 
 
Sumele sunt defalcate astfel: agrearea taxiului la Registrul Auto Roman - 400.000 lei; licenţa de execuţie pentru vehicul, la Autoritatea Rutieră Română - un milion lei; licenţa taxi la Autoritatea Rutieră Româna - 800.000 lei; autorizaţie taxi, primărie - doua milioane lei; curs de atestare profesională, inclusiv examinarea şi eliberarea certificatului - 1,6-2 milioane lei; avizul medical şi psihologic plus cazierul judiciar - 1,3 milioane lei; aparatul de taxat - 700.000-800.000 lei; vopsirea autoturismului (daca este cazul) - cinci milioane lei; caseta taxi - un milion lei, deci în total, aproximativ 20-21 milioane lei. Apreciind ca mitingul organizat marţi în Bucuresti nu a avut justificări reale, Bivolaru mai crede că intrarea in vigoare de la 1 ianuarie 2004 a Legii taximetriei va combate corupţia şi evaziunea fiscală din activitatea de transport în regim de taxi. "Avansând cifra de două mii de dolari organizatorii mitingului au dezinformat taximetriştii dorind să revină la vechile procedee şi reţele de relaţii ilegale pe care le controlează în interes personal sau de grup. Acestea, odată desfiinţate, prin intrarea în legalitate, transformă taximetria într-o afacere neprofitabilă pentru ei", este de părere Ilie Anghel, preşedintele CNTR - filiala Bucureşti. Contestatarii Legii taximetriei, susţine patronul unei firme de taxi, sunt aceia care au înregistrate la Primarie un număr mare de licenţe, în vreme ce veniturile declarate sunt ridicol de mici. "Sunt firme care au 450 de autorizatii şi numai 4 miliarde venit declarat anual, ceea ce este ridicol", afirmă patronul respectiv. Deoarece o serie de avize cum sunt autorizaţia taxi şi atestatul profesional se acordă pe o perioadă de cinci ani, în realitate efortul financiar al unui taximetrist este de 50 până la 80 de dolari pe an, declară presedintele CNTR. CNTR, organizaţie profesională reprezentativă la nivel naţional cu filiale în 28 de judeţe, reprezintă interesele a peste 65% din taximetrişti. Organizaţia oferă locuri de muncă la 67.000 angajaţi din care 13.500 numai in Bucureşti, susţine Ilie Anghel, preşedintele filialei Bucureşti a CNTR şi patronul firmei Cristaxi.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1448 :: 17.77MB