No SSO cookie

Opel lanseaza un concurs de design pentru studenti

voteaza
(0/ 0)
Opel lanseaza un concurs de design pentru studenti
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

"Lounge"-ul este tema unui concurs unic de design ce urmareste folosirea social media ca insrument de dezvoltare a designului viitoarelor masini. Opel/Vauxhall intreba studentii "Care crezi ca este stilul nostru de lounge?" ca parte a unei competitii interactive lansata alaturi de Car Design News.

 
 

Competitia Opel este adresata studentilor la scoli de design din toata Europa. Scolile din Romania invitate sa participe la concurs sunt Universitatea de Arte "George Enescu", Iasi, Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti, Universitatea de Vest, Timisoara, Universitatea de Arta si Design, Cluj Napoca si Universitatea Tibiscus, Timisoara. Lansat astazi, concursul va culmina cu expunerea lucrarilor finalistilor si anuntarea celor doi castigatori la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2011.

In prima etapa, de design interior, studentii europeni la design sunt provocati sa dezvolte un interior de masina care este “un lounge in miscare”.  Li se va cere sa accentueze atat aspectele emotionale, cat si rationale ale brandului Opel/Vauxhall si limbajul sau de design, pe care compania il descrie drept “maiestria sculpturala intalneste precizia germana”.
 

Liz Wetzel, Director Design Interior, Opel/Vauxhall, a conceput acest proiect si face parte din juriu. “Ce ma incanta este ca studentii trebuie sa inteleaga brandul nostru,” a spus ea, “pentru ca este in miscare – devine mult mai dinamic, mult mai pasional si aceasta viziune clara poate fi vazuta in produsele noastre recente atat la executia de interior, cat si de exterior.  Ce urmarim nu este doar ca studentii sa produca un design, ci sa contribuie cu o experienta,” a spus Wetzel.
 


Juriul de la Opel / Vauxhall si alti profesionisti de inalt nivel din domeniul designului vor oferi feedback pe parcursul competitiei si pe masura ce proiectele sunt dezvoltate. Etapa de design interior a concursului se incheie la 10 decembrie, atunci cand proiectele sunt oprite. Cele mai bune trei proiecte selectate de juriu vor fi folosite ca brief pentru a doua etapa a competitiei, de exterior, care va fi lansata la inceputul anului 2011. Premiul pentru studentul castigatoar al etapei de interioar va fi un stagiu platit la Opel / Vauxhall Design Center din Rüsselsheim, Germania.


Robert Gherghe

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1649 :: 17.79MB