No SSO cookie

OK pentru vanzarea activelor General Motors

voteaza
(0/ 0)
OK pentru vanzarea activelor General Motors
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

La doi ani dupa ce General Motors a intrat in procedura de faliment, judecatorii si-au dat acordul pentru vanzarea sau scoaterea la vanzare a 11 proprietati ale fostului gigant american. Initiativa ofera astfel posibilitatea ca detinatorii de obligatiuni ale "vechiului” GM sa primesca actiuni la noua companie.

 
 


Potrivit purtatorului de cuvant Tim Yost, citat de Detroit Free Press, Motors Liquidation (in cadrul careia au fost grupate activele GM ce urmeaza a fi vandute) a vandut deja o serie de proprietati, printre care se numara uzina de asamblare Pontiac. Yost nu a furnizat detalii referitoare la pret si la identitatea cumparatorilor.


Instanta a acceptat de asemenea planul in cadrul caruia detinatorii de obligatiuni si creditorii vor primi actiuni la noul GM in contul datoriilor si constituirea unui depozit de 773 milioane de dolari. Acesti bani vor fi utilizati pentru reabilitatea ecologica a 89 de foste locatii de productie GM, din 14 state (inclusiv 159 milioane de dolari pentru 57 de locatii din Michigan).

Actiunile vor fi distribuite detinatorilor de obligatiuni intr-o perioada de una pana la trei luni. Obligatiunile, ce sunt evaluate in prezent la circa o treime din valoarea lor nominala, fac parte dintr-un total de datorii nesecurizate de circa 37 miliarde de dolari. Zece la suta totalul de 1,5 miliarde de actiuni ordinare GM - ce au o valoare de piata de circa 33 dolari/titlu - vor fi emise pe numele detinatorilor de obligatiuni proportional cu procentul detinut.

Potrivit unor surse apropiate tranzactiei, actiunile vor fi distribuite in doua transe, in prima etapa detinatorii de obligatiuni urmand sa primeasca 70% din total, iar restul la 3 sau 4 luni distanta. De asemenea, le vor fi distribuite certificate ce le vor permite sa cumpere daca doresc, in total, inca 15% din actiunile noii GM in 2016 ori, la alegere, in 2019. Preturile la care ei vor putea face acest lucru este fixat la 10 dolari sau, pentru 2019, la 18,33 dolari/titlu.

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1891 :: 17.78MB