No SSO cookie

OFICIAL: Tesla Model X

voteaza
(0/ 0)
OFICIAL: Tesla Model  X
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noul Tesla Model X va intra in productie la sfarsitul lui 2013

 
 

Tesla a prezentat oficial modelul electric X – noul crossover 4x4 -  la studioul de design al companiei din California. Potrivit  Tesla, model X va imbina cei mai bun dintr-un SUV cu beneficiile unui minivan.

Model X  va fi oferit in doua variante de baterii, una de 60 si una de 85 kilowati-ora. In functie de baterie,  X model poate merge intre 160-300 km cu o incarcare completa.

Model X va veni in trei configuratii diferite : cu tractiune spate, cu motor dublu all-wheel-drive si cu motor dublu, performant cu tractiune integrala. Al doilea motor creste cuplul cu 50%. Atunci cand este echipat cu AWD, Tesla model X ar trebui sa fie capabil sa accelereze de la zero la 100 km/h in mai putin de cinci secunde.

O caracteristica interesanta a modelului X sunt usile din spate, denumite de catre Tesla Falcon "Wings". Aceste usi sunt destul de asemanatoare cu usile gullwing celebre ale Mercedes 300SL si SLS. Un beneficiu major al acestor usi este ca pot fi deschise in spatii inguste si ofera un acces mai bun la scaunele din spate si la al treilea rand de scaune. La interior este loc pentru un total de sapte persoane adulte.

O alta caracteristica remarcabila este touchscreen-ul imens, in loc de toate butoanele  conventionale.

Potrivit CEO Tesla, Elon Musk, pretul modelului X va fi similar cu al sedanului Model S, care va costa 57.500 dolari in Statele Unite (aprox. 46500 euro).

Productia masinii va incepe spre sfarsitul anului 2013, iar livrarile vor incepe la inceputul lui 2014. Tesla se asteapta sa produca intre 10.000 si 15.000 de unitati ale modelului X anual.

Indiciul zilei (12.02.2012) este: Tesla
CLICK PENTRU A ADAUGA INDICIUL ZILEI

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4152 :: 22.12MB