No SSO cookie

OFICIAL: Alianta Daimler - Renault-Nissan

voteaza
(0/ 0)
OFICIAL: Alianta Daimler - Renault-Nissan
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Liderii celor doi giganti auto, Daimler si Renault-Nissan, au incheiat o alianta strategica.

 
 

Renault-Nissan si Daimler au anuntat astazi planurile de alianta si de preluare a unor participatii incrucisate, cu ocazia unei conferinte de presa din Bruxelles, declara surse din industrie, citate de Newsin.

Renault si Daimler au discutat despre un parteneriat, in contextul in care companiile auto din intreaga lume incearca sa devina mai competitive prin impartirea costurilor tehnologice. Marti dimineata, a avut loc o reuniune extraordinara intre consiliile de administratie ale grupurilor Renault si Daimler, a anuntat ministrul francez al industriei, Christian Estrosi.

"In ceea ce priveste o eventuala alianta cu Daimler, avem doua exigente: Statul va fi atent la impactul pe care il va avea asupra pietei muncii din Franta, impact ce va trebui sa fie pozitiv, si statul va trebui sa ramana actionarul principal al grupului Renault", a mai spus Estrosi.

Termenii acestui parteneriat sunt simpli. Renault-Nissan preia 3,1% din actiunile Daimler iar Daimler, proprietarul Mercedes, preia 3,1% din actiunile Nissan si 3,1% din actiunile Renault.

Principalul fruct al noii aliante de pe piata auto mondiala va fi cules in randul gamelor de modele subcompacte. Viitoarele generatii ale modelelor Smart Fortwo si Renault Twingo vor imparti aceeasi platforma. Nu doar Smart este atins de influenta noii intelegeri. Motoarele diesel si cele pe benzina care vor dezvoltate in comun de cei doi producatori isi vor gasi locul in gamele modelelor A-Klasse si B-Klasse.


Infiniti, divizia de lux de la Nissan, va beneficia de motorizari superioare specifice modelelor de top de la Mercedes. Mai mult, Mercedes Vito va prelua motorizarile si transmisiile care se regasesc pe modelele comerciale ale gamei Renault-Nissan.

Bunul mers al acestei aliante strategice cu un impact deosebit pe piata auto va fi asigurat de o comisie de organziare care va fi condusa de Dieter Zetsche si Carlos Ghosn, sefii celor doi giganti auto.

Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1857 :: 22.18MB