No SSO cookie

O noua motorizare pentru Renault Megane si Fluence

voteaza
(0/ 0)
O noua motorizare pentru Renault Megane si Fluence
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Renault va lansa in Romania o noua motorizare disponibila pe modelele Fluence si Megane: 2.0 16V 140 CP.

 
 

De la 1 mai, Renault va comercializa noua motorizare 2.0 16V 140 CP, asociata cutiei de viteze cu variatie continua - CVT, pe modelele Fluence si Megane. Fluence va fi disponibil la un pret incepand de 16.750 Euro cu TVA inclus (versiunea Dynamique), iar Megane va fi comercializat la preturi incepand de la 16.150 Euro cu TVA, pentru aceeasi versiune Dynamique. Tot de la 1 mai, Fluence si familia Megane vor fi disponibile cu motoare certificate Euro 5.
 

Noul motor 2.0 16V 140 CP este un motor pe benzina care dezvolta 140 CP (103 kW) la 6.000 rpm si afiseaza un cuplu de 195 Nm la 3.750 rpm. Acest motor este asociat unei transmisii cu variatie continua - CVT (Continuously Variable Transmission), utilizata in cadrul Aliantei Renault-Nissan. Inaugurat pe noul Megane, acest tip de transmisie ofera o fluiditate mai mare datorita faptului ca nu se mai face trecerea intre rapoarte.
 

Principiul transmisiei CVT

Pentru transmisiile conventionale, capacitatea de adaptare a functionarii motorului la nevoia vehiculului este limitata de numarul de rapoarte (5 sau 6). Variatia continua permite optimizarea la maxim a functionarii motorului, inclusiv in fazele de tranzitie. Astfel, variatia continua a rapoartelor se produce prin ajustarea simultana a diametrului celor doua fulii, legate intre ele printr-o curea de otel. Nu mai au loc deci trecerile de la o viteza la alta, ca in cazul unei cutii de viteza clasice.


Astfel, transmisia CVT poate aduce motorul la punctele de functionare optime din punct de vedere al consumului, al emisiilor si al nivelului de zgomot. Rezultatul: consumul de carburant al unui vehicul Fluence/ Megane CVT este egal cu consumul unui vehicul echipat cu cutie de viteze manuala, 7,7 l / 100 km, in ciclu mixt.


Robert Gherghe

 

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1590 :: 17.78MB