No SSO cookie

NY Taxi made in Turcia

voteaza
(0/ 0)
NY Taxi made in Turcia
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Turcii de la Karsan promit sa construiasca taxiurile newyorkeze direct in Brooklyn.

 
 
Doar trei producatori auto au ramas in cursa pentru obtinerea contractului taxiurilor newyorkeze. Finalistii programului "Taxi of Tommorow" sunt Ford, Nissan si firma din Turcia, Karsan.


Intr-un sondaj cu scop informativ realizat de departamentul insarcinat cu aceasta afacere, New York Taxi and Limousine Commission, acelasi care va lua si decizia finala asupra firmei castigatoare, newyorkezii au ales Karsan! Acum, turcii de la Karsan au decis sa mai faca un pas inainte si sa usureze sarcina comisiei newyorkeze, promitand ca vor construi taxiurile direct la ele acasa, adica in Brooklyn, evident daca vor fi cei alesi.


Initial, toti trei ofertantii au declarat ca vor construi masinile in afara granitelor SUA. Ford Transit Connect se asambleaza in Turcia si Nissan NV200 in Japonia.
Probabil simtimd oportunitatea de incheiere a lungului proces de patru ani, luna trecuta, firma turca a facut o supraoferta. Karsan a declarat, contrar declaratiilor initiale, ca va construi modelul V1 in terminalul marin South Brooklyn, aproape de Sunset Park, oferindnd astfel si 800 de noi locuri de munca pentru americani. Si desi s-ar putea specula ca fiind o manevra populista, Karsan nici nu ar avea nevoie de asa ceva, daca e sa luam in calcul ca motoarele taxiurilor sale provin de la Chrysler si sunt furnizate din Michigan, SUA.


Ceea ce ii lipseste Karsan-ului se pare ca este compensat de modularitatea motorului, accesibilitatea pentru persoane cu handicap si plafonul din sticla, un element destul de costisotor. Oficialii Karsan au declarat ca noua fabrica din Brooklyn i-ar costa 100 milioane dolari, adica o cheltuiala suportabila pentru a castiga un contract de un miliard de dolar americani. Asta ca sa nu mai pomenim de celebritatea pe care o vor castiga, inclusiv intrarea in istorie, stiut fiind faptul ca taxiurile din New York sunt adevarate staruri de cinema, datorita deselor prezente din peliculele cinematografice.


Cristian Szilvassy

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.9656 :: 17.81MB