No SSO cookie

Noul Toyota Aygo se lansează în România

voteaza
(0/ 0)
Noul Toyota Aygo se lansează în România
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Începând cu luna August 2014, Noul Toyota Aygo se lansează pe piața din România  printr-o serie de evenimente locale

 
 

După mai bine de 9 ani de la lansarea primei generații AYGO, care avea loc în 2005, fiind primul model Toyota din segmentul mașinilor mici de uz urban și rezultatul unei colaborări cu PSA, şi fiind produs la noua uzină TPCA din Kolin, Republica Cehă, acesta beneficiază acum de un design mult mai atractiv prin noua generaţie lansată luna aceasta.

Vechea generaţie a avut o evoluție excelentă, înregistrând vânzări de peste 760.000 unități în toată Europa., iar în România, modelul Aygo a înregistrat de asemenea vânzări spectaculoase, fiind prezent in TOP3 competitori în segmentul A.

Începând cu luna August 2014,  Noul Toyota Aygo se lansează pe piața din România  printr-o serie de evenimente locale, oferind celor interesaţi posibilitatea de a testa în premieră noul model.

Primul eveniment din această serie a avut loc la malul Mării Negre în locația Kazeboo Beach Mamaia în perioada 15-17 august. Următoarea oprire este la  Suceava – 18-24 august, urmat de Ploiești – 25-31 august, București – 1-7 septembrie, Bralia 12-14 septembrie, Constanța – 15-21 septembrie, Pitești – 22-28 septembrie, Iași – 29 septembrie – 5 octombrie, Cluj – 6-12 octombrie și Timișoara - 13-19 octombrie.

Cei de la Toyota vor vânzări record pentru acest model din segmentul A şi vor încerca atingerea acestui scop prin designul spectaculos, inspirat de cultura tinerilor japonezi, fiind totodată personalizabil într-o mare măsură, pentru a exprima unicitate pentru viitorul proprietar.

Noul sistem multimedia x-touch alături de sloganul puternic şi îndrăzneţ “Go Fun Yourself!” sunt alte elemente menite să asigure supremaţia în acest segment.

Tema designului noului model AYGO a fost denumită ‘J-Playful’; o trimitere directă la universul cultural contemporan al tinerilor japonezi, caracterizat de formele puternice și îndrăznețe.

Începând cu noul design iconic al părții frontale, în forma literei ‘X’, și până la opțiunile de personalizare, toate deciziile inginerești ale noului AYGO au fost luate avându-se în vedere ideea de ”fun”.

Sistemul x-touch are în componenţa sa ecranul tactil de 7" full-color ce controlează numeroase sisteme de bord, iar conectivitatea prin MirrorLink pentru smartphone permite mașinii integrarea perfectă în agitația cotidiană a mediului online, prezență din ce în ce mai pregnantă în viețile noastre.

Noul AYGO este echipat cu o versiune îmbunătățită a motorului Toyota de 1 litru VVT-i în 3 cilindri, pe benzină. Rămânând unul dintre cele mai ușoare motoare din clasa sa, această unitate remarcabilă a beneficiat de numeroase revizii pentru imbunătățirea performanțelor și eficientizarea consumului de carburant și a emisiilor de CO2.

Noul AYGO este disponibil în variantele standard și Eco. Cea din urmă beneficiază de rapoarte mărite pentru treptele a patra și a cincea, anvelope cu coeficient redus de frecare în rulare (RRC), sistem Toyota Stop & Start și îmbunătățiri de ordin aerodinamic. Varianta standard obține o reducere a consumului de la 4.4 la 4.1l/100 km, ceea ce se traduce într-o scădere cu 7g/km a emisiilor de CO2, ajungându-se la valoarea de doar 95 g/km. Varianta Eco se comportă și mai bine, evidențiind un consum de 3.8 l/100 km și emisii CO2 de 88 g/km.

Pe parcursul acestor modificări a fost acordată o deosebită atenție păstrării agilitatii motorului. În continuare, acesta va răspunde rapid comenzilor, și cu toate că antifonarea a fost imbunatațită, sunetul caracteristic a fost păstrat.

În România, Noul Toyota Aygo se comercializeză cu o garanție de 5 ani sau 160000 KM  (primul eveniment atins) și cu Toyota Eurocare, programul de asistență rutieră valabil in toată Europa.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.5260 :: 22.21MB