No SSO cookie

Noul Range Rover va fi mai luxos si va avea un consum de 6 litri/100 km

voteaza
(0/ 0)
Noul Range Rover va fi mai luxos si va avea un consum de 6 litri/100 km
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Land Rover pregateste un nou model Range Rover, care va fi mai spatios si va consuma mai putin.

 
 
Land Rover planuieste sa produca un nou Range Rover, care va folosi in loc de otel un aliaj usor. Datorita noului aliaj, noul Range Rover va fi mult mai usor decat modelul curent, deci rezulta o masina mai rapida si un consum imbunatatit. Noul Range Rover va fi mai luxos, va avea un consum de 6 litri/100 km si pentru prima data, modelul Range Rover Sport va putea acomoda sapte persoane.

Modelul Range Rover Sport cu sapte locuri va inlocui modelul Discovery. Noul model Range Rover va fi lansat in toamna anului 2012. Partea mecanica a ambelor modele este gata, iar pana la mijlocul anului curent, Land Rover se va decide asupra design-ului noului model de lux. Noul Range Rover va fi cu 25 mm mai lung decat modelul curent (aproape 5 m), dar va avea inaltimea plafonului micsorata. Noul plafon va oferi un coeficient de fracare mai mic si va reduce din senzatia de masivitate.

Design si tehnologie

Designer-ul sef, Gerry McGovern a declarat ca noul model va fi la fel de impozant ca si actualul Range Rover, dar liniile vor fi mai cursive si nu va mai avea acelasi aer de masivitate exagerata. Datorita cererii pentru un spatiu mai mare pentru pasagerii din spate, noul Range Rover va avea ampatamentul marit cu 25 mm. Acest lucru a fost posibil datorita mutarii rotilor mai aproape de extremitati. Spatiul pasagerilor din spate este acum de 125 mm.

Sasiul este realizat dintr-un aliaj presat, care a permis reducerea greutatii cu 450 kg, noul Range Rover avand doar 2150 kg. In ceea ce priveste luxul, inginerii au declarat ca noul model Range Rover va avea un interior care va concura cu Bentley. Materialele folosite vor fi pielea, lemnul si aluminiul de cea mai buna calitate. Land Rover a declarat ca luxul va fi cu mult superior concurentei.

Propulsoare

Pentru inceput, noul Range Rover va fi disponibil cu doua propulsoare diesel. Cel TDV8 va dezvolta 300 CP, iar cel TDV6 va dezvolta 260 CP, ambele vor fi dotate cu sistemul start and stop. Propulsorul V8 va atinge 0-100 km/h in 8 secunde, iar consumul inregistrat va fi de 8 litri/100 km. Propulsorul V6 va avea un consum de 6 litri/100 km. Pragul de emisii care se doreste atins este de 200 g CO2/km.

Land Rover pregateste dupa lansare si un propulsor V8 pe benzina si un hibrid.

Andrei Monenciu





 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1602 :: 17.85MB