No SSO cookie

Noul Opel Astra EcoFlex primeste sistemul Start and Stop

voteaza
(0/ 0)
Noul Opel Astra EcoFlex primeste sistemul Start and Stop
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Opel a decis sa imbunatateasca si mai mult consumul noului Astra Ecoflex, astfel ca noul model va dispune si de sistemul start and stop. Datorita implementarii acestui sistemul, consumul a scazut de la 4.1 litri la 3.9 litri/100 km.

 
 
Noul Opel Astra EcoFlex este cel mai economic model Astra. Acesta este dotat cu un propulsor diesel de 1.3 litri CDI care dezvolta 95 CP si cuplu de 190 Nm. Propulsor standard reuseste sa ofere un consum mixt de 4.1 litri/100 km si 109 g CO2/km. Aceste performante sunt posibile datorita unor imbunatatiri mecanice si aerodinamice.

Opel a decis ca sistemul start and stop ar putea reduce si mai mult consumul si emisiile de CO2. Folosirea noului sistem a redus consumul mediu al modelului hatcback pana la 3.9 litri/100 km, iar emisiile pana la 104 g CO2/km. Modelul Sports Tourer (break) ofera un consum mediu de 4.1 litri/100 km si emisii de 109 g CO2.

Propulsorul folosit este cel mai economic diesel folosit de Opel pana acum . Acesta este un propulsor diesel common rail de 1.3 litri cu multivalve, cu un nou sistem de injectie si un turbo cu geometrie variabila. Cuplul de 190 Nm este disponibil intre 1750-3250 rpm. Pentru a ajuta reducerea emisiilor de CO2 Opel foloseste un nou sistem de recirculare a emisiilor (EGR).

Transmisia este una manuala cu 5 rapoarte optimizata pentru un consum cat mai mic. Acest model vine din standard cu un filtru de particule. Pentru a imbunati racirea si aerodinamicitatea noul Astra, Opel a dotat grila fata cu un panou care la viteze mici se deschide pentru a oferi o racire cat mai buna a motorului, iar la viteze mai mari de 60 km/h se inchide pentru a oferi un coeficient de frecare cat mai mic. Opel a imbunatit si spatiul de sub masina si a dotat noul Astra EcoFlex cu un set de anvelope cu coeficient redus de frecare.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2377 :: 17.78MB