No SSO cookie

Noul Lexus NX200t se alătură NX300h

voteaza
(0/ 0)
Noul Lexus NX200t se alătură NX300h
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Lexus a lansat în România în luna noiembrie a anului trecut noul model Lexus NX, primul model al mărcii în segmentul SUV-urilor de talie medie, beneficiind de un design influențat în mod clar de vehiculul concept LF-NX, prezentat la Saloanele Auto din 2013 de la Frankfurt și Tokyo.

 
 

Lexus NX  a fost disponibil la momentul lansării în varianta NX 300h, un hibrid integral benzină-electric deosebit de eficient, care consumă 5.1 l/100km în ciclu mixt, emite numai 117g CO2/km, oferind o putere totală de 197CP. Începând cu luna ianuarie a anului 2015 va fi oferită şi varianta NX 200t, o premieră Lexus, cu motorizare de 2.0 litri benzină, turbo, de 238 CP. Ambele versiuni oferă posibilitatea optării între tracţiunea integrală sau tracțiunea față.

Lexus NX utilizează intensiv nivelul de dezvoltare al electronicii și dinamicii șasiului pentru crearea unui pachet ce înglobează caracteristici superioare ale ținutei de drum și manevrabilității. Versiunea F SPORT beneficiază de un design mai agresiv și mai îndrăzneț, precum și de finisaje specifice. Caracteristicile dinamice ale conducerii sunt de asemenea îmbunătăţite prin adoptarea unei noi suspensii adaptiv variabile, cu un reglaj mai rafinat al ratei de amortizare, ce include creșterea numărului nivelelor de reglaj de la 9 la 30.

2015_lexus_nx_200t_f_sport_032

 

NX dispune de o gamă de tehnologii on-board inovative, în care regăsim şi o premieră Lexus: dispozitivul de încărcare Wireless Charging Tray, ce permite încărcarea unui dispozitiv mobil. De asemenea, observăm în premieră şi prima utilizare a noii interfeţe Lexus Remote Touch cu Touch Pad. Din aceeaşi categorie, a tehnologiilor inovative, mai pot fi menţionate: un sistem monitorizare cu vedere panoramică 360˚, ce utilizează patru camere (Panoramic View Monitor), un nou ecran multi-informaţie, o altă premieră Lexus, senzorul G,  pentru monitorizarea forţei gravitaţionale care actionează lateral şi longitudinal asupra maşinii, sistemul audio Mark Levinson Premium Surround, de data aceasta cu tehnologie Clari-Fi™, ce analizează și îmbunătăţeşte calitatea tuturor tipurilor de fișiere audio digitale comprimate.

Noul NX beneficiază de numeroase sisteme de siguranță, incluzând avansatul sistem de siguranță pre-impact (PCS), sistemul de control al stabilității vehiculului (VSC), Cruise Control adaptativ (ACC), sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDA), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSM), sistemul de comutare automată între faza lungă şi faza scurtă (AHB) și sistemul de avertizare la ieșirea din parcare (RCTA).

În luna decembrie a anului 2014, Lexus NX a obţinut 5 stele Euro NCAP, cu scoruri de 82% pentru ocupanţi adulţi, 82% pentru ocupanţi copii, 69% pentru protecţia pietonilor şi 71% pentru sistemele de siguranţă asistată.

„Noul Lexus NX reprezintă o veritabilă  nouă provocare în peisajul pieţei auto premium. Prin designul său expresiv, prin oferta unică a performantului sistem de propulsie Lexus Hybrid Drive, prin materialele de calitate superioară şi atenţia acordată finisajelor, precum şi prin dinamica excelentă, noul model nu poate trece neobservat. Este o alegere care te evidenţiază într-un mod discret şi distinct, o opţiune pentru cunoscători şi pentru cei care setează trenduri, nu le urmeaza pe cele setate de alţii,“ a declarat Anca Dumitrescu, Brand Manager Lexus în cadrul Toyota Romania.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4435 :: 22.14MB