No SSO cookie

Noul Jeep Grand Cherokee Diesel va intra pe piata americana

voteaza
(0/ 0)
Noul Jeep Grand Cherokee Diesel va intra pe piata americana
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Grupul Chrysler a anuntat ca va asambla la Detroit varianta Diesel a Jeep Grand Cherokee

 
 

Miercuri, Porsche a confirmat ca va aduce modelul Cayenne Diesel in SUA pana in 2013, dar compania germana nu este singurul producator de automobile ce planuieste sa vanda un SUV cu motor diesel in Statele Unite.

Grupul Chrysler a anuntat astazi ca va adauga o versiune diesel a Jeep Grand Cherokee in Statele Unite si Canada. Modelul diesel nord american va fi produs la fabrica  Jefferson North assembly plant [JNAP], in Detroit.

In plus, Chrysler a spus ca ar putea adauga inca un schimb, 1100 noi locuri de munca, la JNAP, de anul viitor. Numarul de muncitor actual de la JNAP este acum de 2890.

"Noi credem ca investitiile in Detroit nu sunt doar un lucru bun, ci si un lucru inteligent, pentru ca lucram pentru a scrie urmatorul capitol din istoria noastra comuna", a declarat Presedintele si CEO Chrysler Group, Sergio Marchionne.

Producatorul nu a divulgat alte detalii, dar cel mai probabil, Grand Cherokee Diesel oferit pe piata nord americana va avea acelasi motor ca omologul sau european.

Acesta din urma este propulsat de un V6 CRD turbo diesel de 3.0 litri, disponibil in doua variante, una cu 190 CP la 4.000 rpm si 440 Nm la 1.600-2.800 rpm si cealalta cu  241 CP la 4.000 rpm si 550 Nm la 1.800-2.800 rpm. Ambele versiuni ale motorului V6 sunt cuplate la o transmisie automata cu cinci trepte.

Modelul cu 190 CP accelereaza de la zero la 100 km/h in 10.2 secunde si atinge o viteza maxima de 191 kilometri pe ora, iar consumul de carburant este de 8,3 l/100 km.

Varianta mai puternica, de  241 CP, ajunge de la 0 la 100 km/h in 8.2 secunde, o viteza maxima de 202 km/h si un consum de combustibil de 8.3 l/100 km.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2171 :: 22.16MB