No SSO cookie

Noul Citan de la Mercedes-Benz: un autovehicul comercial usor pentru oras

voteaza
(0/ 0)
Noul Citan de la Mercedes-Benz: un autovehicul comercial usor pentru oras
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Robust si fiabil: Citan completeaza gama de autovehicule comerciale usoare Mercedes-BenzOferta bogata care cuprinde trei variante de lungimi si trei modele diferiteDotari de siguranta completeGrila de radiator proeminenta, caracteristica brandului   Dotari de calitate superioara pentru confort si ergonomieGama de motoare BlueEFFICIENCY: avantajoasa datorita consumului redus de carburantSigur si usor de manevrat, ca si celelalte autovehicule Mercedes-Benz

 
 

Extrem de performant, cu un design compact potrivit pentru oras - Mercedes-Benz introduce in portofoliul sau, pentru prima data, un nou autovehicul comercial usor cu destinatie urbana. Mercedes-Benz Citan se remarca atat prin calitate impresionanta, dinamica sporita, versatilitate si robustete, cat si printr-un nivel ridicat de siguranta si un consum exemplar de carburant.

Mercedes-Benz Citan va fi lansat public in septembrie, in cadrul Salonului International de Autovehicule Comerciale din Hanovra.

Oferta bogata care cuprinde trei variante de lungimi si trei modele diferite

Datorita versatilitatii si adaptabilitatii sale, noul Mercedes-Benz Citan poate indeplini o gama larga de activitati comerciale. Pentru a se adapta nevoilor specifice ale clientilor, noua gama este disponibila in trei variante de lungimi: 3.94 m, 4.32 m si 4.71 m.

De asemenea, va fi lansata si o varianta cu cinci locuri, numita Citan Mixto, cu bancheta din spate rabatabila, portbagajul separat prin plasa de partitie si doua usi glisante. Acest vehicul cu utilizare mixta are la baza varianta lunga a Citan-ului. Al treilea model de baza este Citan combi, un vehicul de cinci locuri, cu bancheta din spate rabatabila si usi glisante optionale, dar cu un ampatament lung. In functie de model, exista, de asemenea, trei greutati diferite, variind pana la o greutate maxima bruta autorizata de 2200 de kilograme.

Ca o alternativa pentru usile din spate, Mercedes-Benz va oferi Citan-ului si varianta unui haion cu deschidere larga. Sinele optionale de pe acoperis sporesc flexibilitatea, iar trapa optionala a furgonului faciliteaza transportul de obiecte foarte lungi.

 

Dotari de securitate complete

Ca si in cazul celorlalte autovehicule Mercedes-Benz, siguranta joaca un rol foarte important pentru Citan. Noul autovehicul comercial este dotat standard cu sistemul Electronic Stability Program ADAPTIVE ESP®, care tine cont si de greutatea transportului. Aceasta tehnologie inovativa de control combina functiile sistemelor ABS®, VDC® (Vehicle Dynamic Control), care previne sub si supravirarea, si TCS® (Traction Control System). De asemenea, include si sistemul ASR® (acceleration skid control), precum si controlul cuplului de franare si rulare.

Pana la sase airbag-uri la bord ca dotare standard
Citan prezinta multiple dotari standard: Start-off Assist, lampi functionale pe timpul zilei, centuri de siguranta reglabile in functie de inaltime, centuri pretensionate si limitatoare de forta pentru sofer si pasagerii din fata, presetari pentru centura de siguranta si airbag pentru sofer. Printre alte caracteristici standard, Citan combi
(cu omologare M1) are in plus un airbag frontal pentru pasagerul din dreapta, airbaguri laterale pentru torace si airbaguri in zona geamurilor, atat pentru sofer, cat si pentru de pasagerul din dreapta.
In cazul variantei furgon, un perete complet de protectie separa soferul si pasagerul din fata de incarcatura, iar in spate exista inele pentru securizarea transportului. Stratul protector de plastic care acopera podeaua si tapiteria partiala impiedica deteriorarea compartimentului de transport din cauza obiectelor ascutite.

 

Grila de radiator proeminenta, caracteristica brandului
Modelul Citan poate fi identificat imediat drept un Mercedes-Benz datorita aspectului sau caracteristic. Marcand identitatea brandului, steaua din crom este pozitionata impunator pe fundalul grilei proeminente si robuste a radiatorului cu trei fante sport. Farurile indraznete si capota in forma de V, cu marginile sale clar definite ies, de asemenea, in evidenta.

Forma trapezoidala a prizei de aer din bara de protectie sporeste senzatia de latime si impactul puternic pe care il are Citan. Din nou, aceasta caracteristica este una dintre elementele tipice brandului in prezent, de la cele mai noi masini Mercedes-Benz din clasa compacta si pana la noile Actros.

 

O parte posterioara specifica, stilizata in detaliu
Subliniind, de asemenea, latimea autovehiculului, marginile ascutite din partea de jos a geamurilor reflecta liniile lampilor verticale din spate - un detaliu care pune in evidenta rafinamentul designerilor Mercedes-Benz. La variantele cu usi pe spate, numarul de inmatriculare este pozitionat pe partea mai lata din stanga usilor asimetrice. La modelele cu haion, placa matricola este pozitionata central.

Noul Citan, un autovehicul comercial usor cu personalitate si aspect unic, se incadreaza perfect in portofoliul Mercedes-Benz, alaturi de Sprinter si Vito.

 

Dotari de calitate superioara pentru confort si ergonomie

Interiorul noului Mercedes-Benz Citan este, de asemenea, echipat la cele mai inalte standarde. Atat soferul, cat si pasagerul din dreapta beneficiaza de scaune stabile, capitonate si confortabile. Forma ergonomica a spatarului ofera suport lateral, asigurand un confort sporit si siguranta. Tapiteria se incadreaza in specificatiile obisnuite ale brandului, fiind atat confortabila pentru piele, lasand-o sa respire, cat si durabila si usor de intretinut.

La fel de impresionant precum exteriorul, tabloul de bord al noului Citan este proiectat special pentru a satisface nevoile conducatorului auto. Suprafata sa este imbracata intr-un material cu o textura ce imita pielea, avand un aspect atractiv.

Cei care au condus orice alt model Mercedes-Benz vor avea un sentiment de familiaritate in interiorul noului Citan, si nu numai datorita stelei de pe volan: butoanele de bord, schimbatorul de viteze, butoanele pentru lumini si tastele respecta in totalitate standardele de aspect si functionalitate cu care sunt obisnuiti clientii brandului. Torpedoul scluptat completeaza interiorul impresionant al lui Citan.

 

Accent pe functionalitate

Citan face fata cu succes provocarilor de zi cu zi. Printre caracteristicile sale functionale se numara torpedoul spatios, un compartiment de depozitare situat intre scaunele din fata si compartimentele de depozitare din partea de sus, aflate pe intreaga latime a parbrizului si create special pentru obiectele pe care conducatorii le utilizeaza regulat. Dotarile standard practice ale noului Citan includ un volan reglabil pe inaltime, inchidere centralizata prin telecomanda si oglinzi retrovizoare, reglabile din interior.

 

Motorul care satisface toate necesitatile

Gama de motorizari a noului Citan este variata. Trei motoare turbodiesel cu un cuplu mare, injectie directa, o putere de la 55 kW (75 CP) la 81 kW (110 CP) si un motor superalimentat pe benzina, care genereaza 84 kW (114 CP) acopera toate cerintele standard. Toate motoarele diesel au in dotare un filtru standard de particule. Cinci si sase trepte de viteza transmit puterea catre rotile din fata. Manerul schimbatorului de viteze este pozitionat pe consola centrala pentru a putea fi usor de utilizat.

 

Manevrabilitate Mercedez-Benz: siguranta si facilitate

Pentru a respecta nivelul inalt de performanta cerut de brand, dezvoltatorii noului Mercedes-Benz Citan au acordat o atentie speciala manevrabilitatii, oferind astfel o combinatie de dinamism, agilitate si confort. Sistemul Direct-Steer este precis si sensibil, in timp ce suspensia, amortizarea si barele stabilizatoare au fost atent sincronizate.

 

Indiferent daca este gol sau incarcat, noul Citan este un Mercedez-Benz adevarat, oferind precizie, siguranta si aceeasi utilizare usoara cu care soferii sunt obisnuiti la Sprinter si Vito.

 

Economic, datorita consumului de combustibil redus

O alta caracteristica definitorie a noului Citan este economia de combustibil. In plus, la intervale de service lungi de pana la 40.000 de km sau doi ani, consumul de combustibil se mentine constant. Factorii care contribuie la aceste performante sunt modul de conducere economic si sistemul hidraulic standard.

Un indicator de schimbare a vitezei ii ajuta pe soferii noului Citan sa adopte un stil de condus eficient. Operatorii sunt in masura sa creasca randamentul noului Citan in continuare, prin limitarea de viteza ce se stabileste in fabrica.

 

Pachetul BlueEfficiency reduce si mai mult consumul
Noul Citan cu motor pe benzina prezinta un pachet BlueEFFICIENCY standard, care este optional pentru versiunile diesel. Printre alte caracteristici, acesta include functia de start si oprire ECO, management al bateriei si generatorului, la care se adauga pneuri rezistente si optimizate pentru fiecare varianta, ce pot reduce si mai mult consumul de combustibil.

Dotari optionale extinse care permit o adaptare perfecta la necesitatile clientilor

Datorita unei game de optiuni personalizate, noul Mercedes-Benz Citan poate fi adaptat cu usurinta diferitelor tipuri de nevoi specifice ale clientilor. Pe langa siguranta si confort, exista numeroase extra optiuni functionale care pot fi selectate.

Diferitele sisteme de pereti despartitori, plierea scaunului pasagerului din fata pentru marirea compartimentul de incarcare, diferitele configuratii ale usilor si ferestrelor si optiunile de echipare a compartimentului de incarcare sunt doar o selectie din gama extinsa de optiuni. Accesoriile care pot fi furnizate din fabrica includ bare de acoperis, sisteme de transport si tuburi pentru compartimentul de incarcare. Ca o alternativa la optiunile individuale, cumparatorii Citan au acces la diverse pachete speciale.

Noul Mercedes-Benz Citan se dovedeste a fi un autovehicul comercial autentic cu fiecare detaliu. Suprastructurile speciale dezvoltate de constructori pot fi adaptate la tehnologia vehiculului cu ajutorul unei interfete speciale si a unui modul special de parametrii.

 

Portofoliu de service personalizat

Oferte financiare si de service, atractive si personalizate, sunt in curs de lansare pentru noul Mercedes-Benz Citan. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru clienti, iar Citan este un automobil care se ridica la cele mai inalte asteptari datorita expertizei integrate a diviziei Mercedes-Benz Vans.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3405 :: 22.19MB