No SSO cookie

Noul BMW Seria 3 Sedan apare in Romania in 2012

voteaza
(0/ 0)
Noul BMW Seria 3 Sedan apare in Romania in 2012
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

BMW Seria 3 va fi disponibil in trei linii diferite de echipare cu pretul - pentru 320d – 29 500 Euro fara TVA.

 
 

Noul model isi va face debutul in Romania in prima parte a anului 2012. Pana in acest moment a fost confirmat pretul noului BMW 320d, unul dintre cele mai atractive modele pe piata din Romania: 29 500 Euro fara TVA.

„BMW Seria 3 este cel mai bine vandut model al marcii, prin urmare aceasta lansare este de o importanta majora. Cu noul BMW Seria 3 vrem sa recastigam prima pozitie in acest segment deosebit de competitiv, la fel cum am facut-o in ultimii doi ani cu BMW Seria 5. Avem de partea noastra avantajul tehnologiei, suntem cei mai buni in ceea ce priveste eficienta si performanta modelelor noastre si avem o oferta de produse de finantare excelenta,” a declarat Marco Schulz, director general BMW Group Romania.

Cea de-a sasea generatie BMW Seria 3 Sedan, cel mai bine vandut automobil premium din lume, stabileste noi standarde in ceea ce priveste calitatile sportive, eleganta si confortul. BMW Seria 3 a fost un adevarat pionier al acestui segment si noul model preia reperele importante ale acestei traditii bogate intr-o interpretare moderna a designului BMW. Noua imagine BMW, cu farurile plate care se indeparteaza mult de grila dubla a radiatorului, accentueaza eleganta designului dinamic al noului BMW Seria 3.

A sasea generatie Seria 3 a crescut ca dimensiuni in comparatie cu predecesoarea sa, cu un ecartament (fata +37 mm, spate +47 mm) deosebit de evident. Plusul de lungime (+93 mm) si la ampatament (+50 mm) accentueaza silueta sportiva. La interior, cresterea evidenta de spatiu este un beneficiu in special pentru pasagerii din spate. Acum, gama BMW Seria 3 este disponibila in trei variante de echipare si echipamente - Sport Line, Luxury Line si Modern Line. Fiecare are caracteristicile sale individuale, preluate din caracterul acestui sedan sport, cu combinatii de materiale exclusiviste si o calitate inegalabila a finisajelor care subliniaza valoarea premium a noii game.

Tehnologia transmisiei si a sasiului au fost dintotdeauna domenii in care marca a detinut o experienta importanta, iar agilitatea si dinamica raman atribute remarcabile ale noului BMW Seria 3 Sedan. Cu toate ca noul model vine cu o crestere de dimensiuni si cu semnificativ mai multe tehnologii, masa a fost redusa cu 40 kilograme comparativ cu generatia anterioara.

Alaturi de performantele sportive specifice marcii, nivelul imbunatatit de confort la bordul noului Seria 3 aduce o contributie semnificativa la placerea condusului.

Patru motoare - rafinate,economice si performante deopotriva -, care dispun toate de noua tehnologie BMW TwinPower Turbo, vor fi disponibile la noul BMW Seria 3 Sedan inca de la lansare. Alaturi de cele doua propulsoare diesel optimizate si de mult premiatul motor cu sase cilindri pe benzina, clientii se vor putea bucura de calitatile noii variante turbo cu patru cilindri, aflata in echiparea modelului BMW 328i. Cea mai noua generatie de motor pe benzina recompenseaza conducatorul cu o experienta dinamica, pe fondul unui consum redus si al unor emisii scazute.

BMW este primul producator de automobile care ofera o transmisie automata cu opt trepte in segmentul premium al clasei medii. Aceasta cutie de viteze poate fi comandata in combinatie cu oricare dintre motoarele pe benzina sau cele diesel disponibile si este completata de functia Auto Start-Stop, aflata in echiparea standard. Compacta si extraordinar de eficienta, aceasta cutie permite noului BMW Seria 3 sa egaleze si chiar sa depaseasca modele echipate cu transmisia standard - manuala, cu sase trepte - in ceea ce priveste economia de combustibil si nivelul emisiilor.

Ca parte a gamei de tehnologii BMW EfficientDynamics, functia Auto Start-Stop, recuperarea energiei la franare (Brake Energy Regeneration), indicatorul treptei de viteze recomandate si gestionarea inteligenta a componentelor auxiliare (inclusiv dezactivarea compresorului pentru aer conditionat) au rolul lor in reducerea consumului de combustibil.

Alaturi de toate acestea, noul comutator Driving Experience Control nu ofera numai modurile Comfort, Sport si Sport +, ci si pe cel ECO PRO, care furnizeaza tuturor modelelor din gama posibilitatea unei imbunatatiri suplimentare a acestor date. Acest mod de functionare ajuta conducatorii sa reduca la minimum consumul de combustibil prin stilul de condus, permitandu-le astfel sa mareasca autonomia. Acelasi lucru este valabil si pentru BMW 320d EfficientDynamics Edition - model ce minimizeaza emisiile CO2 - , a carui putere maxima de 120 kW/163 CP contrasteaza cu consumul mediu de combustibil in ciclul de testare EU - 4,1 l/100 km - si cu emisiile CO2 - 109 g/km. in 2012, BMW va completa gama de motoare cu noi versiuni si, in premiera, cu BMW Seria 3 ActiveHybrid.

Superioritate, confort si siguranta imbunatatite datorita conectivitatii inteligente.

La noua gama BMW Seria 3, BMW ConnectedDrive ofera o combinatie inegalabila de tehnologii pentru asistarea conducatorului si sisteme de mobilitate. O aparitie noua in segmentul premium al clasei medii este cea mai noua generatie Head-Up Display full color, care proiecteaza informatiile importante - la rezolutie inalta - pe parbriz pentru ca acestea sa apara direct in campul vizual al conducatorului. De asemenea, sunt disponibile Top View (vedere panoramica cu trei camere video pentru parcare) si Side View (vedere laterala pentru intersectiile cu vizibilitate limitata) care creeaza o imagine completa in jurul automobilului. Pentru manevrele de parcare este disponibil optional sistemul automat de parcare laterala.

Alte tehnologii de asistare disponibile in portofoliul BMW ConnectedDrive sunt Active Cruise Control (tempomat activ) cu functia Stop&Go, Lane Change Warning System (avertizare la schimbarea benzii de rulare) si Lane Departure Warning System (avertizare la parasirea benzii de rulare), care sunt oferite in premiera la BMW Seria 3 Sedan. O functie inovatoare de "comfort access" permite deschiderea hands-free a portbagajului, in timp ce sistemul de protectie a pasagerilor Active Protection este inclus si el pe lista de optiuni. Serviciile extinse de conectare la internet, functiile Google si aplicatiile Social Media, unice in acest segment, sunt de asemenea disponibile la noul model.

Pe scurt.

•    Debut in Romania: in prima parte a anului viitor. Pret BMW 320d: 29 500 Euro fara TVA.

•    Marco Schulz, director general BMW Group Romania: „Aceasta lansare este de o importanta majora. Cu noul BMW Seria 3 vrem sa recastigam prima pozitie in acest segment.”

•    Noul Seria 3 Sedan: o interpretare moderna a designului clasic in trei volume - cu capota curbata, consolele fata scurte, ampatamentul lung si habitaclul amplasat spre spate - permite noului BMW Seria 3 Sedan sa proiecteze alura dinamica specifica BMW intr-o forma si mai concentrata.

•    Spatiu interior sporit: o crestere de 93 milimetri a lungimii imbunatateste silueta sportiva si eleganta a Seriei 3. Pasagerii din spate profita si ei ca urmare a dimensiunilor exterioare extinse si beneficiaza de mai mult spatiu pentru picioare la nivelul usilor spate, aspect util la urcarea in automobil. De asemenea, in spatele scaunelor fata exista un plus de spatiu pentru genunchi, 15 milimetri, in timp ce spatiul pentru cap a fost marit cu opt milimetri.

•    Interior BMW clasic: cockpitul este concentrat in jurul conducatorului, cu un accent specific pentru pilotul BMW, si asigura ca toate functiile importante sunt usor de accesat. Ergonomia impresionanta, materialele de calitate si manopera desavarsita subliniaza ambianta premium a fiecarui model din gama.

•    Trei linii de echipare: noul BMW Seria 3 Sedan este disponibil in trei linii de echipare, care se adauga versiunii entry-level. Sport Line, Luxury Line si Modern Line permit clientilor sa ofere automobilelor o amprenta personala si atractiva si sa le adapteze in functie de preferintele individuale. Coordonarea atenta a particularitatilor echipamentelor cuprinde atat elemente de design exterior, cat si selectia de materiale si culori pentru fiecare model. Un pachet M Sport cu dotari speciale pentru exterior si interior este in pregatire pentru vara anului 2012.

•    Performante si eficienta remarcabile: motoarele puternice, tehnologia avansata a sasiului si caroseria cu o rigiditate torsionala impresionanta permit noului BMW Seria 3 sa-si consolideze pozitia de cel mai sportiv sedan din segmentul sau. Confortul este dus si el la un nivel superior. Agilitatea si dinamica raman caracteristici ale sedanului sport si sunt ingrediente de baza ale placerii condusului, una de invidiat, pe care o ofera proprietarilor.

•    Manevrabilitate imbunatatita si placere sporita a condusului: motorul dispus longitudinal, tractiunea spate si distributia maselor in raport 50:50 sunt particularitati specifice Seriei 3, care au caracterizat placerea condusului la fiecare generatie a acestei masini. Patru motoare - rafinate, cu cuplu mare si economice -, toate echipate cu tehnologia de ultima ora BMW TwinPower Turbo, vor fi disponibile la noul BMW Seria 3 Sedan chiar de la lansare.

•    Tehnologia BMW EfficientDynamics in actiune: cresterea vizibila a puterii este insotita de reduceri ale consumului de combustibil si ale emisiilor - semnificative in unele cazuri - fata de generatia anterioara a Seriei 3. Functia Auto Start-Stop este disponibila standard la toate combinatiile motor-transmisie.

•    BMW 328i cu capacitate de 2,0 litri: motorul cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, se afla in fata unei noi generatii de propulsoare pe benzina, mai usoare si mai puternice, care se potrivesc perfect cu conceptul dinamic al noului BMW Seria 3. Motoarele turbo de ultima ora dezvolta 180 kW/245 CP si un cuplu maxim de 350 Nm inca de la o turatie de 1.250 rpm, accelereaza BMW Seria 3 de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde. Consumul mediu de combustibil este de numai 6,4 litri per 100 kilometri.

•    BMW 335i, cadou pentru fanii motoarelor cu sase cilindri in linie: motorul pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie si tehnologie BMW TwinPower Turbo - capacitate de 3,0 litri -, dezvolta un maxim al puterii de 225 kW/306 Cp si atinge un cuplu maxim de 400 Nm la numai 1.200 rpm, ceea ce face ca noul BMW Seria 3 sa depaseasca performantele predecesorului, totul pe fondul unei reduceri a consumului si a emisiilor.

•    Mai economice si cu emisii mai mici: motorul diesel cu patru cilindri, cu BMW TwinPower Turbo, se dovedeste si mai eficient cand este vorba de evolutie. Propulsorul revolutionar ofera modelului BMW 320d o putere de 135 kW/184 Cp si un cuplu de 380 Nm, acelasi motor echipand si versiunea BMW 320d EfficientDynamics Edition. in acest caz, puterea maxima de 120 kW/163 CP este combinata cu un consum mediu, in ciclul de testare EU, de numai 4,1 litri de motorina la 100 kilometri.

•   Full hybrid: isi va sarbatori premiera in segmentul premium in toamna anului 2012. Noul BMW ActiveHybrid 3 va beneficia de combinarea tehnologiei inovatoare de transmisie BMW ActiveHybrid cu caracterul sportiv al BMW Seria 3, totul pentru un efect dinamic si eficient.

•    Transmisie automata cu opt trepte pentru toate modelele: noul sedan sport dispune, in echiparea standard, de o revolutionara transmisie manuala cu sase trepte. Ca optiune exista transmisia automata cu opt viteze, completata cu functia Auto Start-Stop, care poate fi comandata in combinatie cu oricare dintre motoarele noului BMW Seria 3 - pe benzina sau diesel.

•    Driving Experience Control cu mod ECO PRO dispune de patru programe de condus: noua functie permite conducatorului sa aleaga intre stiluri de condus sportiv, foarte sportiv, confortabil si deosebit de economic. Modul ECO PRO ajuta conducatorul oricarui model Seria 3 sa mentina un stil de condus orientat spre economie si astfel sa sporeasca distanta pe care automobilul o poate parcurge cu fiecare plin. Recuperarea energiei franelor, indicatorul punctului optim de schimbare a treptelor de viteza, compresorul aerului conditionat ce poate fi dezactivat la multe modele si gestionarea inteligenta a componentelor auxiliare contribuie la reduceri suplimentare ale consumului.

•    BMW ConnectedDrive: Noul BMW Seria 3 vine cu o serie extinsa de tehnologii de siguranta, confort si entertaiment BMW ConnectedDrive. HUD UP display isi face debutul in segmentul mediu. Singurul model din segment cu functii internet.

• Constructie inteligenta: Structura caroseriei, cu o rigiditate torsionala ridicata, si multitudinea de sisteme de siguranta activa si pasiva furnizeaza o protectie maxima a pasagerilor. Constructia inteligenta a caroseriei, cu structura inferioara optimizata aerodinamic, tehnologia Air Curtain - o premiera - pentru un curent de aer optimizat in jurul rotilor fata si tehnologia sofisticata a sasiului, cu continut ridicat de aliaje usoare, contribuie la manevrabilitatea sportiva, agilitatea ridicata si confortul imbunatatit al calatoriei.

• O gama larga de compartimente de stocare sporesc utilitatea: doua suporturi mari pentru bauturi sunt integrate acum in consola centrala, in fata schimbatorului de viteze; acestea pot fi inlocuite de scrumiera, de asemenea disponibila in gama de echipamente standard. Buzunarele usilor fata si spate dispun acum de spatii mari de stocare, iar usile fata au spatiu pentru recipiente pentru bauturi de pana la un litru. Capacitatea portbagajului a fost marita cu 20 de litri. Un sistem optional de incarcare, cu rabatare a spatarului banchetei in raport 40:20:40, ofera solutii flexibile de transport a bagajelor voluminoase.

Productia BMW Seria 3 la uzina numarul unu a companiei, in Munchen.

La fel ca si generatiile anterioare, inca din 1975, noul BMW Seria 3 va fi produs la uzina BMW din Munchen. Uzina se afla in inima vastului oras bavarez, alaturi de legendarul sediu „patru cilindri” si reprezinta unul dintre punctele centrale ale BMW Group; automobilele si motoarele BMW fiind produse aici inca din 1922. Infrastructura vasta a uzinei BMW din Munchen, care s-a dezvoltat in acelasi ritm cu zona rezidentiala din jurul ei, se reflecta mai ales in utilajele complexe si in procesele inovatoare de productie. Interconexiunea perfecta a productiei, logisticii, transporturilor si administratiei intr-un spatiu relativ restrans reprezinta una dintre cele mai remarcabile performante in industria auto din lume.

Productia celei de-a sasea generatii BMW Seria 3 incorporeaza tehnologii de fabricatie de ultima ora, care vor imbunatati semnificativ nivelurile de calitate si eficienta. La acestea se vor adauga produsele standardizate si modulele de operare, care vor juca un rol important in asigurarea unui nivel ridicat al productivitatii si flexibilitatii. Aceste procese si tehnologii inovatoare de fabricatie permit ca productia de automobile la uzina BMW din Munchen sa indeplineasca cele mai ridicate standarde de dezvoltare durabila si de compatibilitate cu mediul.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.6722 :: 17.83MB