No SSO cookie

Noua Dacia X90 ar putea afecta industria româneasca de piese de schimb

voteaza
(0/ 0)
Noua Dacia X90 ar putea afecta industria româneasca de piese de schimb
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Îngrijorat de o eventuala intenţie a Grupului Renault de a renunţa aproape total la utilizarea pieselor de schimb autohtone pentru autoturismele Dacia, in ideea de creştere a calităţii pentru viitorul vehicul Dacia X90, guvernul a decis să sprijine această industrie, se arată în ediţia de vineri a cotidianului Curentul.

 
 
[poza1s]Prima iniţiativă în acest sens a avut-o Agenţia Naţională pentru IMM şi Cooperaţie, care a întocmit un proiect de hotărare de guvern care are ca scop tocmai sprijinirea intreprinderilor mici şi mijlocii producătoare de piese şi componente pentru industria auto. Potrivit statisticilor întocmite de agenţie, numărul beneficiarilor direcţi ai proiectului de act normativ, o dată cu intrarea lui in vigoare, se ridică la 230, cifra de afaceri aferentă acestora fiind aproximată la 43 milioane de euro, iar numărul total de angajaţi fiind 3.900. Gama de produse realizata în acest segment acoperă aproape toate categoriile de piese şi componente, cu impact asupra tuturor ramurilor industriale, de la electronica şi IT până la mecanică, industrie chimică, a cauciucului şi a maselor plastice. Concret, executivul îşi propune să sprijine formarea unor lanţuri de furnizori pentru industria auto, în paralel cu ridicarea nivelului de asigurare a calităţii în domeniu. În acest scop guvernul va aloca un buget de 211.705 de euro, 85% din această sumă urmand sa fie acoperită de guvernul Flandrei, restul reprezentând contribuţia părţii române. Proiectul, care se va întinde pe o perioada de trei ani, are ca obiective creşterea nivelului de asigurare a calităţii în vederea ridicării nivelului inovativ al IMM din industria orizontală auto romanească, gruparea intreprinderilor din domeniu în lanţuri de furnizori, pentru creşterea complexităţii subansamblelor şi crearea unei organizaţii nonprofit denumită "Lanţul de furnizori în industria auto romanească". Proiectul nu specifică explicit îngrijorarea guvernamentală pentru intenţiile viitoare ale Renault. În expunerea de motive se precizează faptul că peste două treimi din cifra estimata de 4,5 milioane de autoturisme din Romania sunt produse de Dacia. În perspectiva producerii modelului X90, iniţiatorii remarcă faptul că nivelul calitativ al pieselor şi componentelor va trebui să crească. Totuşi, se pare că nu ar exista serioase motive de ingrijorare. Cel puţin în viziunea liderului Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, care spune că politica noului directorului general Dacia, Francois Fourmont, este puţin diferită de cea a predecesorului său, în sensul că actuala conducere doreşte sprijinirea furnizorilor români.

 

Cuvinte cheie:
Dacia | X90 |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1695 :: 22.13MB