No SSO cookie

OFICIAL: Noile BMW Seria 6 şi M6 Facelift

voteaza
(0/ 0)
OFICIAL: Noile BMW Seria 6 şi M6 Facelift
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noile BMW Seria 6 şi M6 în variantele Cabriolet, Coupé şi Gran Coupé trebuie să îndeplinească cele mai înalte aşteptări ale unui automobil sport de lux în privinţa dinamicii, confortului, tehnologiei avansate şi eleganţei şi întăresc prezenţa mărcii într-un segment de piaţă al superlativelor, al pasiunilor şi emoţiilor puternice. Noile modele vor fi prezentate în premieră la Salonul Auto de la Detroit şi îşi vor face debutul pe piaţă, inclusiv în România, în prima parte a anului viitor.

 
 

Acestea vin cu un design nou pentru grila radiatorului, iar bara faţă şi cea spate accentuează lăţimea caroseriei, precum şi puterea şi robusteţea automobilului. Evacuarea este pusă în valoare prin elemente de decor de dimensiuni mai mari. Nou dezvoltate, farurile LED integrale, disponibile standard, emană o imagine sofisticată şi vin cu o interpretare nouă a eblematicilor faruri duble BMW. Astfel lumina de fază scurtă este emisă din jumătatea superioară a celor două cercuri duble, faza lungă este poziţionată în partea inferioară, iar semnalizatoarele sunt acum integrate în linia de accent superioară. Ca opţiune sunt disponibile farurile LED adaptive cu BMW Selective Beam cu funcţie de asistare a fazei lungi şi efect antiorbire.

Modificările pentru exterior sunt completate şi de o gamă nouă de culori: Jatoba metalizat, Cashmere Silver metalizat, Glacier Silver metalizat, Mediterranean Blue metalizat şi Melbourne Red metalizat. Opţional sunt disponibile nou dezvoltatele jante din aliaj, de 20 de ţoli, în design multi-spoke exclusiv.

O atmosferă unică este asigurată acum prin echiparea cu piele în două culori, disponibilă opţional. Noul display iDrive se remarcă printr-un design modern fără ramă, iar interioul este acum marcat de folosirea suprafeţei negre high-gloss pentru zona centrală de control a climei.

Introducerea liniilor de echipare Design Pure Experience şi Design Pure Excellence aduce un plus de strălucire noilor BMW Seria 6. Acestea sunt completate de o gamă extinsă de opţiuni BMW Individual, aşa cum este culoarea mată Frozen Brilliant White.

 

BMW Seria 6

Sunt disponibile motoare cu şase cilindri dispuşi în linie, diesel sau benzină, şi V8 benzină, toate cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Toate modelele cu motorizare pe benzină beneficiază de un sunet cu un plus de dramatism datorită unui sistem nou de evacuare, disponibil santard, cu clapete pentru reglarea acusticii.

Performanţele sportive sunt susţinute de o serie de sisteme aşa cum sunt barele stabilizatoare active, Dynamic Drive, Integral Active Steering (direcţie integral activă). Sistemul de tracţiune integrală  BMW xDrive asigură un plus de performanţă dinamică. Cel mai rapid model este astfel BMW 650i xDrive Coupe care realizează sprintul 0-100 km/h în numai 4,4 secunde suţinut de motorul V8 pe benzină, de 450 CP.

p90169531-highres

 

Sunt disponibile:

  • BMW 650i cu motor V8 pe benzină, 450 CP, cuplu de 650 Nm şi acceleraţie 0-100 km/h în 4,6 secunde sau 4,5 secunde pentru varianta echipată cu xDrive
  • BMW 640i cu motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, 320 CP, cuplu maxim de 450 Nm şi acceleraţie 0–100 km/h în 5,5 secunde sau 5,4 secunde pentru versiunea cu xDrive
  • BMW 640d cu motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, 313 CP, cuplu de 630 Nm şi acceleraţie 0–100 km/h în 5,5 secunde sau 5,3 secunde cu xDrive

Extinderea gamei la trei variante de caroserie a asigurat că plăcerea condusului într-un BMW de lux poate fi experimentată în şi mai multe moduri. BMW Seria 6 Cabriolet, BMW Seria 6 Coupé şi BMW Seria 6 Gran Coupé oferă clienţilor trei caractere distincte - lansarea primului coupé cu patru uşi din istoria mărcii a dat un impuls popularităţii de care se bucura BMW Seria 6. Acum, aproape unul din două automobile BMW Seria 6 nou înmatriculate este un model Gran Coupé. La nivel mondial, aproximativ 80.000 de unităţi din actuala generaţie BMW Seria 6 au fost vândute de la lansarea pe piaţă , în martie 2011.

 

BMW M6

Noile BMW M6 Coupé şi BMW M6 Gran Coupé şi noul BMW M6 Cabriolet permit ca BMW M GmbH să-şi reafirme poziţia de lider în segmentul de lux al automobilelor de înaltă performanţă.

Partea frontală marcată de noile faruri LED disponibile standard inspiră sportivitate. Se remarcă şi grila radiatorului specifică M, cu bare duble, şi bara faţă cu prize largi de aer. Puternic sculptate, aripile faţă, cu tradiţionalele "branhii" M ce includ semnalizatoare integrate, pargurile evazate şi jantele M din aliaj uşor, de 19 ţoli (BMW M6 Gran Coupé dispune şi de jante M din aliaj uşor, de 20 de ţoli) întăresc prezenţa de forţă celor trei modele. Aspectul sportiv ale noilor BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabriolet şi BMW M6 Gran Coupé este completat de bara spate cu inserţie a difuzorului integrat, două seturi de evacuări duble specifice M şi logo M6 pe capota portbagajului. Un alt detaliu exclusiv M este acoperişul ultrauşor, conturat şi din carbon, al noilor BMW M6 Coupé şi BMW M6 Gran Coupé, care contribuie la reducerea vizuală a centrului de greutate al automobilelor.

p90169558-highres

 

În interior, elementele principale sunt volanul M îmbrăcat în piele, cu clapete de schimbare pentru transmisia M cu dublu ambreiaj, cu Drivelogic şi M Drive, levierul M al schimbătorului de viteze, Central Information Display tip iPhone, consola centrală în design black panel şi versiunea M a BMW Head-Up Display. Interiorul este echipat integral cu piele Merino şi decorat cu cusături contrastante este completat scaunele sport M ce pot fi reglate electric, finisajele M luminoase pentru pragurile uşilor, cu logo M6 logo, şi sprijinul M pentru piciorul conducătorului.

p90169310-highres

 

Noile BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabriolet şi BMW M6 Gran Coupé sunt echipate cu motorul V8 turbo de 4,4 litri. Acest propulsor impresionează prin tehnologia M TwinPower Turbo inovatoare şi oferă calităţile M tradiţionale, precum cuplul puternic şi susţinut încă de la turaţii joase, reacţii instantanee, un apetit deosebit pentru turaţii, livrare liniară a puterii şi acustica M specifică. Totodată, motorul turbo M este foarte eficient pentru nivelul de performanţe oferit.

La noile BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabriolet şi BMW M6 Gran Coupé, motorul V8 turbo de 4,4 litri dezvoltă 560 CP pe un interval al turaţiilor cuprins între 6.000 şi 7.000 rpm, iar vârful curbei de cuplu, atins la 680 Nm, este disponibil pe un interval larg de turaţii: 1.500-5.750 rpm. În acelaşi timp noile BMW M6 Coupé şi BMW M6 Gran Coupé obţin un consum de 9,9 l/100 km, echivalentul unor emisii CO2 de 231 g/km. Livrarea excelentă a puterii permite ca noul BMW M6 Coupé să accelereze de 0 la 100 km/h în 4,2 secunde, în timp ce BMW M6 Cabriolet are nevoie de 4,3 secunde, iar BMW M6 Gran Coupé de 4,2 secunde. Viteza maximă a noului BMW M6 este limitată electronic la 250 km/h.

Noile modele BMW M6 transferă puterea motorului către roţile spate prin intermediul unei transmisii M cu dublu ambreiaj (M DCT) cu Drivelogic, cu şapte trepte. M DCT schimbă vitezele fără a întrerupe fluxul de putere şi dispune de funcţia Low Speed Assistant. De asemenea, conducătorul poate opta pentru schimbarea manuală a vitezelor cu ajutorul clapetelor de pe volan. Disponibil standard, diferenţialul M activ repartizează puterea motorului între cele două roţi ale punţii spate în funcţie de situaţie şi de condiţiile de pe traseu, ceea ce îmbunătăţeşte tracţiunea, agilitatea şi siguranţa.

Noile BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabriolet şi BMW M6 Gran Coupé părăsesc uzina cu o gamă vastă şi exclusivă de echipamente disponibile standard. Dotări noi sunt culoarea Jatoba metalizat pentru caroserie, echiparea integrală cu piele Merino Aragon şi accentele stilistice în nuanţa elegantă negru crom. Clienţii pot oferi automobilului o amprentă personală prin echiparea cu opţiuni din portofoliul BMW Individual. Acesta oferă 11 culori BMW Individual pentru exterior, cinci variante BMW Individual de tapiţerie cu piele şi trei elemente BMW Individual pentru decorarea interiorului.

Clienţii M6 vor avea la dispoziţie şi soluţiile inovatoare privind sistemele de asistare a conducătorului de la BMW ConnectedDrive. Conducătorii cu înclinaţii mai sportive sunt publicul-ţintă pentru BMW Head-Up Display color, cu design specific M, care include vitezometru, turometru şi Shift Lights (indicator luminos de schimbare a vitezelor). Alte noutăţi sunt aplicaţia BMW M Laptimer, concepută pentru a ajuta conducătorii să-şi analizeze stilul de condus, şi aplicaţia GoPro, prin care se poate conecta o cameră GoPro pentru înregistrarea tururilor rapide de pe circuit, de exemplu.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.8360 :: 17.89MB