No SSO cookie

Noi modificari la plata politei RCA

voteaza
(5/ 1)
Noi modificari la plata politei RCA
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Noile modificari la plata RCA prevad ca: pagubitii vor solicita daune propriilor firme de asigurare si nu companiilor soferilor vinovati ca si in prezent

 
 

Astfel, un sofer prejudiciat in urma unui accident rutier provocat din vina altui conducator auto, urmeaza să fie despagubit de propria firma de asigurare RCA si nu de la societatea care a emis polita RCA ale vinovatului, conform spuselor vicepresedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, domnul Cornel Coca-Constantinescu.

Acest nou sistem se doreste sa fie introdus pana la finele acestui an sau cel tarziu de la inceputul anului 2013, fiind conditionati si de evolutia discutiilor cu societatile de profil si brokerii de asigurari.

In momentul de fata, durata unui proces de cercetare si plata unui dosar de dauna pe segmentul RCA este de 90 de zile. Dupa introducerea noul sistem, se doreste ca plata daunelor sa se faca in cel mult 60 de zile, precizeaza   domnul Coca-Constantinescu.

Vicepresedintele CSA a afirmat ca punerea in practica a acestui nou sistem de cercetare si plata a despagubirilor RCA va conduce la o imbunatatire a serviciilor furnizate asiguraţilor si pagubitilor, la o cresterea a increderii asiguratului in propriul asigurator si la un mai bun control al costurilor aferente acordarii despagubirilor, va optimiza procesul de gestionare a dosarelor de dauna si va dezvolta produsele de asigurare facultativa de tip CASCO.

Clasa de asigurari RCA are pondere de 34,47% din totalul asigurarilor generale, cu un volum de subscrieri care este in coborare cu 0,19%, la o valoare de 1,1 miliarde de lei.

Polita de asigurare CASCO reprezentau 28,49% din total asigurarilor generale, cu un volum de 933 milioane de lei, fiind in scadere cu 6,37% fata de 30 iunie 2011.

Sa fie aceasta masura benefica pentru conducatorul auto sau este o alta manevra pentru a facilita castiguri suplimentare pentru firmele de asigurare?


 

Cuvinte cheie:
RCA |
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2311 :: 22.17MB