No SSO cookie

Nitro si Caliber se retrag

voteaza
(0/ 0)
Nitro si Caliber se retrag
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Odata cu anul 2011, ne luam ramas bun de la Dodge Nitro si Caliber.

 
 

Asa cum am anuntat deja, sfarsitul anului 2011 aduce cu sine retragerea a doua modele Dodge, probabil cele mai criticate dealtfel. Este vorba despre crossover-ul Caliber si SUV-ul Nitro, ambele aparute pe vremea cand Mercedes-Benz si Chrysler aveau un parinte comun: Daimler.

Ultimele unitati Caliber si Nitro au iesit, luna aceasta, de pe liniile de productie detinute de Chrysler la Belvidere, Illinois si Toledo North.

Introdus pe piata in anul 2006, Caliber a avut sarcina de a inlocui modelul Neon, cam in acelasi fel in care Nissan a incercat sa castige piata europeana a segmentului C, cu ajutorul modelului Qashqai, insa fara acelasi succes.
Caliber a lasat mult de dorit, in special in compartimentul motor/transmisie, dar si in privinta interiorului, realizat parca pentru companiile de inchirieri auto.
Vanzarile lunare ale modelului compact cu cinci portiere au inregistrat un varf, in mai 2008, atingand cifra de 12.856 unitati, pentru a ajunge la un numar rusinos de 412 unitati, in noiembrie 2009. Luna trecuta, Dodge a vandut 1.202 exemplare.
Inlocuitorul modelului Caliber isi va face aparitia peste cateva saptamani, la salonul auto Detroit Motor Show 2012  si se numeste Dodge Dart. Este o berlina din clasa compacta, realizata pe platforma Alfa Romeo Giulietta.


Nitro a aparut pe piata tot in anul 2006, reprezentand un derivat mai masculin si mai sportiv al celei de a dua generatii Jeep Liberty a carui platforma o foloseste. De la acesta n-a preluat insa si senzationalul sistem 4x4. Si Nitro a suferit din cauza interiorului saracacios, in timp ce caracteristicile dinamice sunt si ele sarace.
Cele mai bune cifre de vanzari au fost atinse in martie 2007, cu 7.532 unitati, in timp ce recodul negativ s-a realizat in iulie 2009, cu 1.115 unitati vandute. Vanzarile din ultima luna au fost de 1.661 unitati, aferente lunii noiembrie 2012.

Intr-un interviu recent, Sergio Marchionne, CEO Fiat-Chrysler, a declarat despre Nitro: "Aceasta masina nu ar trebuit niciodata construita."

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3246 :: 22.13MB