No SSO cookie

NISSAN QASHQAI Pure Drive 1,6 dCi se prezinta

voteaza
(0/ 0)
NISSAN QASHQAI Pure Drive 1,6 dCi se prezinta
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Nissan a dezvoltat noua versiune Pure Drive a modelului QASHQAI, care produce doar 129g/km CO2 la un consum de carburant de 4,9 l/100 km. Comercializarea noilor versiuni in Romania, care va lua startul pana la sfarsitul anului 2011.

 
 

Respectandu-si angajamentul de a reduce in mod continuu emisiile generate de autovehiculele sale, Nissan a dezvoltat noua versiune Pure Drive a popularului model Qashqai, care produce o cantitate de doar 129 g/km CO2 la un consum de carburant de 4,9 l/100 km.


Aceasta versiune este echipata cu un motor diesel de 1,6 litri complet nou, varf de gama, care nu numai ca permite reducerea semnificativa a consumului de carburant si a emisiilor, dar asigura acelasi nivel al cuplului si al vitezei maxime ca motorul dCi de 2 litri pe care il inlocuieste.
Puterea maxima generata de noul motor este de 130 CP, completata de un cuplu exceptional de 320 Nm, disponibil inca de la 1.750 rpm. si acesta este doar inceputul. La inceputul anului urmator, va fi lansata o noua versiune a modelului, echipata cu sistemul Nissan Stop/Start, care va contribui la o noua reducere a emisiilor de CO2, pana la valoarea remarcabila de 119 g/km si la un consum de carburant de 4,5 l/100 km.  
„Nissan domina piata modelelor crossover datorita designului inovator si tehnologiilor de eficientizare a consumului. Prin introducerea acestui nou motor diesel, le oferim clientilor nostri atat avantajul unor emisii reduse cantitativ, cat si cel al unui randament crescut al autovehiculului la deplasare. Acest motor este remarcabil, cel mai bun din clasa sa sub multe aspecte. Ofera acelasi dinamism pe sosea ca motorul dCi de 2 litri, insa consumul de carburant si emisiile de CO2 sunt la acelasi nivel sau la un nivel mai redus decat cele corespunzand motorului nostru existent dCi de 1,5 litri”, a afirmat Paul Willcox, Vicepresedinte Senior Nissan Europa.



Dinamismului incitant i se adauga diverse echipamente inovatoare printre care se numara, in premiera pentru un autovehicul din segmentul C, monitorul Around View. Specific masinilor de lux, acest ecran afiseaza imagini de la o serie de camere de luat vederi mici situate la exteriorul autovehiculului pentru ca parcarea si alte manevre sa fie realizate in conditii cat mai sigure, oferind soferului o vedere de tip bird's eye, in timp real, a imprejurimilor masinii. O noua si sofisticata cutie de viteze CVT va fi, de asemenea, disponibila, pentru modelele de 1,6 litri pe benzina, astfel incat gama sa beneficieze de mai multe optiuni in ceea ce priveste transmisia.
Aceste noutati aduse de Nissan subliniaza pozitia de top a acestuia pe piata in plina dezvoltare a autovehiculelor crossover si mentin modelul Qashqai la distanta de concurenta.
„Cand modelul Qashqai a fost lansat in anul 2007, acesta a rescris in timp foarte scurt regulile segmentului C, oferind inovatie si personalitate pe o piata cunoscuta anterior pentru conservatorismul sau. Combinatia dintre aspectul de SUV si putere cu manevrabilitatea, randamentul deosebit si spatiul generos de la interior a captivat imaginatia clientilor. Dupa peste patru ani si jumatate, am construit mai mult de un milion de autovehicule Qashqai si Qashqai+2 cu sapte locuri la uzina noastra din Sunderland, unde se lucreaza in trei schimburi, timp de 24 de ore pe zi, pentru a putea face fata cererii. in medie, producem 1.200 de unitati zilnic”, a declarat Guillaume Cartier, Vicepresedinte Vanzari, Nissan Europa. Noul Qashqai Pure Drive cu motor 1.6dCi, dispunand in special de optiuni inovatoare precum sistemul Stop/Start si monitorul Around View ne va consolida pozitia de lider pe segmentul crossover”, a adaugat Guillaume Cartier.


Denumirea Pure Drive este acordata fiecarui produs Nissan care emite o cantitate de 130 g/km de CO2 sau mai putin. La introducerea acestei marci, valoarea limita a emisiilor era de 140 g, dar, in cadrul programului verde Nissan, apartenenta la acest club exclusivist va fi obtinuta in baza unor criterii din ce in ce mai exigente. Conform programului, valoarea admisa va scadea pana la 120 g in anul 2013.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1966 :: 17.78MB