No SSO cookie

Nissan Juke-R, primul super-crossover de clasa mica

voteaza
(0/ 0)
Nissan Juke-R, primul super-crossover de clasa mica
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Juke-R a fost creat pentru a tura la maxim universul crossover

 
 

Ce se obtine in urma combinarii unui Nissan Juke cu un Nissan GT-R? Cel mai rapid, mai interesant si mai indraznet crossover compact din lume.

Pentru ca nu s-a multumit cu revolutionarea pietei auto prin activitatea sa de pionierat in segmentul crossover-elor – un succes reflectat de explozia vanzarilor modelelor Qashqai si Juke Nissan creeaza acum Juke-R, un super crossover in premiera absoluta.

Caroseria in curs de proiectare lasa deja sa se vada design-ul indraznet al lui Juke. Cu toate acestea, pasajele pronuntate ale rotilor, barele de protectie fata si spate reproiectate, la care se adauga un eleron spate unic sugereaza ca nu este vorba de un crossover standard – este un Juke care se crede GT-R, si pe buna dreptate! Cu toate acestea, autovehiculul nu este destinat productiei de masa, fiind un concept unic, conform cu cerintele legislatiei rutiere, conceput de Nissan si construit de RML, companie faimoasa in lumea sporturilor cu motor, in colaborare cu Centrul Tehnic Nissan din Europa (NTC-E).

Sub capota se afla un motor bi-turbo cu sase cilindri in V, de 3,8 litri, adoptat direct de pe

GT-R. Sub portbagaj se afla transmisia cu sase trepte GT-R, cu capetele fata si spate unite de un lant cinematic si un arbore de transmisie modificate preluate de la GT-R 4WD, iar sub pasajele rotilor se gasesc jante masive RAYS din aliaj, de 20 de inch.

Interiorul imbina cu finete caracteristicile unui crossover si ale unei masini de varf de gama, tabloul de bord de la Juke fiind transformat pentru montarea indicatoarelor si afisajului personalizabil de 7 inch de la GT-R. Se pastreaza consola centrala specifica Juke, inspirata de rezervorul unei motociclete, in timp ce restul interiorului aminteste de o masina creata pentru viteza. Scaunele duble de curse cu centuri de siguranta in cinci puncte si retractorul vizibil asigura conformitatea cu standardele de siguranta FIA si in acelasi timp sporesc rigiditatea pentru performante maxime.

Nissan Juke este la ora actuala una dintre cele mai spectaculoase masini de pe piata. Design-ul sau indraznet de crossover a starnit imaginatia clientilor din toata Europa; la numai un an de la scoaterea pe piata, a fost atins un volum al vanzarilor de peste 100.000 de unitati”, arata Paul Wilcox, Vice Presedinte, Vanzari si Marketing Nissan in Europa. „Juke se preteaza perfect la o varianta sport, iar Juke-R exploreaza aceasta posibilitate. La fel de performant pe sosea si pe pista, Juke-R pune in evidenta doua dintre cele mai spectaculoase masini ale noastre, ca si inovatiile tehnice care stau la baza viziunii Nissan. Aceasta masina va anima extrem de mult condusul dinamic specific tuturor masinilor noastre.”

Vor fi create numai doua autovehicule Juke-R, unul cu volanul pe partea stanga si unul cu volanul pe partea dreapta.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1914 :: 22.12MB