No SSO cookie

Nissan a dezvoltat un nou sistem hibrid FWD

voteaza
(0/ 0)
Nissan a dezvoltat un nou sistem hibrid FWD
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Nissan dezvolta  noul sistem hibrid si noile cutii de viteza XTRONIC CVT

 
 

Ca sa nu fie mai prejos de rivalii sai japonezi si europeni, Nissan a dezvoltat un nou sistem hibrid pentru vehiculele cu tractiune fata, anuntand primele detalii impreuna cu detalii despre urmatoarea generatie  XTRONIC CVT (Continuously Variable Transmission)  ce vor fi  utilizate cu motoarele de la 2.0 pana la 3.5-litri.

Nissan a inceput lucrul mai tarziu la aceste sisteme hibrid si din acest motiv a fost nevoit sa cumpere licenta pentru hibrid de la Toyota.  "A fost o lovitura pentru mandria noastra, dar  a fost singurul lucru pe care l-am putut face  in aceste conditii", a declarat  Mitsunobu Fukuda, inginer  senior sisteme de propulsie la NATC (Nissan Advanced Technology Center).

"In loc sa ne grabim, am vrut sa avem timp pentru a dezvolta propriul nostru hibrid, unul care este in mod evident diferit si mai bun.  Cred ca am reusit sa facem asta."

Noul sistem hibrid Nissan este format dintr-un motor supraalimentat pe benzina de 2,5 litri cuplat cu un pachet compact FPC care incorporeaza un singur motor si doua ambreiaje, plus o baterie litiu-ion.

Nissan a spus ca nu s-a sacrificat nici un spatiu pentru baterie si ca ambreiajul este extrem de compact.

Nissan nu a dat inca detaliile complete, dar  spune ca sistemul hibrid FWD  va potrivi  "performanta unui motor de 3.5 litri  cu economia de combustibil imbunatatita considerabil", pastrand,  de asemenea, pretul scazut.

Sistemul va avea premiera mondiala in 2013, cu modele pentru America de Nord si Japonia. Urmatoarea generatie de Altima este considerata a fi un prim candidat pentru sistemul hibrid nou.

Impreuna cu sistemul hibrid nou, Nissan a dezvaluit si generatia urmatoare de XTRONIC CVT, care promite imbunatatiri in economia de combustibil prin reducerea frecarii si cresterea gamei de rapoarte de transmisie.

Potrivit producatorului japonez, modelele echipate cu CVT vor avea un consum cu pana la 10% mai mic fata de versiunile anterioare si cu 8 % fata de cutia de viteze in sase trepte ATS.

Noua generatie XTRONIC CVT isi va face debutul in America de Nord in 2012.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3066 :: 22.17MB