No SSO cookie

Muzeul Mazda Clasic se deschide în Germania

voteaza
(0/ 0)
Muzeul Mazda Clasic se deschide în Germania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Deschiderea primului muzeu de acest fel din afara Japoniei, a avut loc pe data de 13 mai, în Augsburg, în Germania

 
 

Primul muzeu Mazda din Europa, şi singurul din Europa, care aduce la viaţă istoria neconvenţională a unui constructor de maşini din Hiroshima și-a deschis porţile pe data de 13 mai la Augsburg, în Germania.

Frey Mazda Classic Car Museum, un proiect al distribuitorului auto local Auto Frey, cu sprijinul Mazda Germania, reflectă aproape 100 de ani de când constructorul sfidează convenţionalul. Atracția centrală a muzeului este o expoziție de 45 de modele clasice Mazda, vândute oficial în Europa, precum şi modele din alte piețe, sau rarități care fac parte din colecţia particulară, extinsă, a familiei Frey. Muzeul, amplasat într-un vechi depou de tramvai din 1897, este reamenajat şi include, de asemenea, o zonă dedicată evenimentelor, un restaurant şi un magazin de suveniruri.

“Unic şi impresionant, primul muzeu Mazda din afara Japoniei reprezintă un vis devenit realitate pentru familia Frey, care este încântată să împărtăşească publicului o colecţie unică de modele clasice Mazda din toată lumea”, declară Akira Marumoto vicepreşedintele Mazda Motor Corporation. “Toţi cei din sediul central al corporaţiei sunt foarte mândri că familia Frey este o parte a organizaţiei şi că au creat ceva extraordinar.”

mazda_museum_augsburg_eroeffnung_2017_01_hires

 

Modelele expuse, printre care Mazda Cosmo Sport (1967), Mazda Luce RX87 (1969) şi Mazda RX-7 (1992), sunt unele dintre cele mai bine vândute modele cu motor rotativ din istoria automobilistică, demonstrează încă o dată că Mazda a îmbinat tehonologia inovatoare cu designul uimitor şi plăcerea de a conduce cu mult timp în urmă. Alte atracții sunt un Mazda R360 din 1960, primul autoturism de serie al companiei, un camion Mazda K360 (1962) de tonaj uşor, cu trei roţi, un coupe din 1966 Mazda Familia 1000, un Mazda 616 produs în 1976, primul model aflat oficial la vânzare în Germania începând din 1973, precum şi modelul Mazda AZ-1, o maşină sport aparte , uşoară, de dimensiuni medii, din 1992.

Modelele expuse vor fi schimbate în mod continuu cu alte noi “bijuterii” auto din colecţia familiei Frey de peste 120 de exemplare destinate rotaţiei exponatelor. Organizatorii speră ca muzeul să devină un centru pentru întâlnirile clubului Mazda Clasic, precum şi pentru evenimentele auto în general. Auto Frey este dealer Mazda din 1978 și în prezent operează trei centre în zona Augsburg.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3255 :: 17.8MB