No SSO cookie

Cel mai bun motor ecologic

voteaza
(5/ 1)
Cel mai bun motor ecologic
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Este pentru prima oara cand un sistem de propulsie cu functie de autonomie extinsa primeste un premiu international de „Motorul anului”. Conceptul revolutionar de propulsie castiga la categoria motoare ecologice, avand concurenta acerba.

 
 

Revolutionarele autovehicule electrice Ampera si Volt au fost recunoscute inca o data la nivel international de presa de specialitate. Motorul cu functie de autonomie extinsa de 1.4 litri a castigat premiul international „Motorul anului” pentru cel mai bun motor ecologic, in urma unei competitii stranse impotriva altor 45 de motoare concurente. Modelele Ampera si Volt sunt primele autovehicule electrice existente pe piata care se pot deplasa oriunde si oricand.  De asemenea, este pentru prima oara in cei 14 ani de istorie a acestor premii cand un motor cu functie de autonomie extinsa castiga un premiu. Ceremonia de decernare a avut loc in orasul german Stuttgart.

„Modelele Volt si Ampera au primit peste 30 de premii internationale – inclusiv Autovehiculul anului – dar suntem extrem de multumiti ca am primit acest trofeu anume."

„Pana la Ampera si Volt, autonomia redusa a bateriei autovehiculelor electrice le limita acestora utilizarea zilnica”, declara Uwe Winter, Director Gama de Autovehicule Opel si Inginer sef, care a primit premiul din partea organizatorului britanic, revista Engine Technology International. „Sistemul nostru de propulsie revolutionar elimina acest obstacol, imbinand propulsia electrica ecologica si motorul cu ardere interna si autonomie extinsa.  Iar premiul pentru cel mai bun motor ecologic este cea mai inalta recunoastere pe care o puteam primi pentru aceasta realizare.”

Juriul este alcatuit din saptezeci si sase de jurnalisti de top din domeniu, din 35 de tari din intreaga lume, premiile fiind decernate pentru douasprezece categorii diferite de excelenta in ingineria motoarelor. Toti sunt de acord ca, in acest an, evaluarea a fost una dintre cele mai dificile, intrucat in competitie au intrat 39 de motoare complet noi.

Bill McKinnon, unul dintre membrii juriului, a explicat sustinerea puternica de care s-a bucurat motorul cu functie de autonomie extinsa al Ampera/Volt:  „Aceasta solutie este una castigatoare datorita faptului ca imbina eficienta electricitatii cu versatilitatea si confortul oferit de benzina.”

Acest ultim premiu vine in contextul unei cresteri globale a preturilor carburantilor, motoarele electrice mici si ecologice jucand un rol din ce in ce mai important in comertul auto international.

Motorul electric de 111 kW/150 cp al Ampera/Volt este alimentat de o baterie litiu-ion de 16 kWh. in functie de stilul de conducere si de conditiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanta cuprinsa intre 40 si 80 km fara a produce emisii poluante, functionand numai pe baza energiei furnizate de baterie. Rotile sunt actionate electric in permanenta. in modul de autonomie extinsa, care este activat atunci cand bateria a atins nivelul de incarcare minim, unitatea electrica de propulsie este alimentata cu energie de un generator actionat de motorul pe benzina cu capacitate de 1,4 litri, care dezvolta o putere de 63 kW/86 cp. Modul de autonomie extinsa face posibila parcurgerea unei distante totale de peste 500 de kilometri fara a fi necesara alimentarea cu carburant.

Cele doua modele, Ampera si Volt, au castigat numeroase premii internationale, inclusiv premiul „Autovehiculul ecologic al anului 2011” si a fost numit recent „Masina Anului 2012” in Europa. Au primit, de asemenea, premii pentru nivelul de siguranta oferit, precum punctajul maxim de 5 stele acordat de Euro NCAP.  Anul trecut, revista auto Ward’s a declarat sistemul de propulsie al modelului Volt ca fiind unul dintre cele mai bune zece motoare din America de Nord.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2398 :: 22.19MB