No SSO cookie

Motorina va deveni combustibilul numarul unu la nivel global

voteaza
(5/ 1)
Motorina va deveni combustibilul numarul unu la nivel global
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

ExxonMobil a efectuat un studiu potrivit caruia motorina va deveni numarul unu in preferintele transportatorilor, pana in anul 2020.

 
 

Motorina a inregistrat in ultimii ani o crestere exponentiala a cererii pe piata, drept care multinationala ExxonMobil a comandat un studiu care a relevat faptul ca acest combustibil va deveni, pana in anul 2020, numarul unu in preferintele tuturor tipurilor de transporturi terestre.

Trecerea de la benzina la diesel se datoreaza in buna masura aparitiei  unei largi game de motoare destinate transporturilor usoare, extrem de eficiente, laolalta cu expansiunea transporturilor comerciale la nivel global. Toate la un loc se traduc intr-o crestere generala de 70% a consumului de motorina, pana in anul 2040, la nivel de transporturi globale.

Si in timp ce ExxonMobil prevede o stagnare a cererii de benzina de pe piata, masinile de transport greu sunt asteptate sa inregistreze o crestere de 65% in urmatorii 27 de ani, iar tarile in curs de dezvoltare vor inregistra o crestere de 80% in ramura transporturilor comerciale.

Unde se inscriu mai exact vehiculele hibrid in aceasta ecuatie? Studiul ExxonMobil releva ca acestea vor deveni mai putin costisitoare pana in anul 2025, ceea ce ar trebui sa insemne si o crestere a popularitatii acestui tip de vehicul. Hibrizii ar trebui sa inregistreze un salt care sa le aduca la nivelul de 40% din totalul vehiculelor de pe planeta, pana in anul 2040, in timp ce hibrizii plug-in si vehiculele electrice vor ramane doar la 5% din piata la acel moment.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1844 :: 22.11MB