No SSO cookie

Mitsubishi prezintă la Geneva două noi concepte: GR-HEV și CA-MiEV

voteaza
(0/ 0)
Mitsubishi prezintă la Geneva două noi concepte: GR-HEV și CA-MiEV
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Mitsubishi va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Geneva doua concepte, GR-HEV si CA-MiEV.

 
 

Încă din 1966, de când a început procesul de cercetare şi dezvoltare a maşinilor electrice, Mitsubishi Motors Corporation a considerat că vehiculele electrice ar trebui să devină produse de bază ale mobilităţii, care să contribuie la diminuarea fenomenului încălzirii globale.

Plecând de la modelul de serie 100% electric i-MiEV, lansat în 2009 şi de la obiectivele propuse, ca până în anul 2020, 20% din maşinile vândute să fie electrice, Mitsubishi a făcut paşi importanţi în această direcţie aşa cum o demonstrează noul Otlander Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) şi arhitectura sa inovativă „Dual Design”. Într-o continuă accesiune, în care Mitsubishi Motors Corporation explorează ingineria mobilităţii complet electrice – 100% Electric (EV), Hybrid Electric (HEV), Plug-in Hybrid Electric (PHEV) – compania prezintă primele detalii a două concepte care vor fi expuse în premieră la Salonul Auto de la Geneva, alături de noul Outlander PHEV.

Conceptul GR-HEV - Sport Utility Hybrid Truck (Pick up Hibrid)

Atunci când vehiculele electrice vor avea un impact semnificativ asupra mediului, acestea ar trebuie să atragă o paletă largă de clienți, printr-o varietate de vehicule electrice: de la maşini mici de oraş până la SUV-urile de talie mare, fiecare având o tehnologie dedicată (EV, HEV sau PHEV).

În acest sens, noul Outlander PHEV a demonstrat deja că sistemul de propulsie electrică şi segmentul crossoverelor din segmentul D sunt perfect compatibile. Următorul pas pe care MMC și-l propune în vederea extinderii categoriei, este adaptarea sistemului electric la cererile unui vehicul mai mare, mai puternic, mai sportiv, ce poate fi utilizat atât în mediul profesional, cat şi în timpul liber. Un asemenea vehicul a fost avut în vedere când a fost proiectat conceptul GR-HEV, ce beneficiază de tehnologia HEV aplicată pentru prima oară unui pick-up cu greutatea de o tonă.

Mitsubishi Motors introduce un sistem cu totul nou, hibrid (HEV), format dintr-un motor Clean Diesel şi motoare electrice, care se dovedește a fi mai simplu și mult mai accesibil decât sistemele electrice (EV) și Plug in Hybrid (PHEV), potrivit pentru cerințele zilnice ale utilizatorilor de pick-up.

Cu un aspect dur, și, în același timp, atractiv, conceptul GR-HEV beneficiază de o tracţiune integrală 4WD, cu Super All Wheel Control (S-AWC), oferind o mai mare stabilitate si un control în toate condițiile de drum. În plus, acest concept a fost dezvoltat având ca obiectiv ambițios reducerea emisiilor CO2, respectiv 149g/km, cu mult sub media segmentului.

Conceptul CA-MiEV – un vehicul electric suburban

Datorită procesului de perfecționare continuă a tehnologiei bateriilor și a propulsiei electrice, dar și datorită feedback-ului oferit de clienții modelului electric i-MiEV, aflat pe piaţă de 3 ani, MMC își propune să ducă tehnologia vehiculelelor electrice (EV) dincolo de mediul urban cu noua generaţie de mașini electrice compacte.

MMC intenționează să introducă, pe termen mediu și lung, dincolo de gama sa de vehicule la nivel mondial, acest elegant Concept CA-MiEV. Acesta va pregăti noua generaţie a sistemelor cu propulsie electrică, baterii de înaltă densitate, greutate redusă, cât și o aerodinamică îmbunătățită care să ofere o autonomie de 300 km, potrivită perfect pentru un stil de viaţă suburban.

Printre alte inovaţii, Mitsubishi prezintă la Geneva şi tehnologia de reîncărcare fără fir, cu rezonanţă magnetică și funcţii activate de smartphone.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2040 :: 22.16MB