No SSO cookie

Mitsubishi inchide fabrica europeana la sfarsitul anului

voteaza
(0/ 0)
Mitsubishi inchide fabrica europeana la sfarsitul anului
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Vanzarile proaste, in scadere, vor duce la inchiderea fabricii Mitsubishi din Olanda.

 
 

Criza din Europa nu s-a sfarsit inca, iar producatorii vad cum cererea de masini este in continua scadere.

Mitsubishi este unul dintre ei, vanzarile sale europene scazand de la 340.000 in 2007 la 218.000 de unitatii anul trecut.

Singura fabrica europeana unde producatorul japonez isi asambleaza masinile este fabrica NedCar din Olanda. Ea a fost infiintata in 1991 ca intelegere intre Mitsubishi, Volvo si guvernul olandez. Aici au fost produse Carisma si S40/V40 si, ulterior, Space Star.

Mitsubishi a devenit proprietar unic al fabricii, in martie 2001 si in prezent  produce aici Colt supermini si SUV-ul Outlander. Compania japoneza a decis in decembrie 2010 sa pună capat productiei modelului Colt la sfarsitul anului 2012 si se gandeste daca va continua cu Outlander aici sau va muta productia la o alta fabrica, incepand cu 2013.

NedCar, care are 1.500 de muncitori, a produs doar 50.000 de vehicule in 2011. Aceasta este doar un sfert din capacitatea maxima anuala a fabricii, de 200.000 de unitati  si mai putin de 5 la suta din productia totala Mitsubishi, de 1.1 milioane vehicule.

Mitsubishi declara ca "a ajuns la concluzia ca nu este viabila alocarea un nou model pentru producerea lui la NedCar" si, prin urmare, se va inchide fabrica.

Dealerii se vor aproviziona de la fabricile Mitsubishi din Thailanda si Japonia pentru a vinde pe piata europeana.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3229 :: 22.17MB