No SSO cookie

MINI se extinde pana in India

voteaza
(0/ 0)
MINI se extinde pana in India
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

MINI este in plina expansiune: 2012 a fost primul an cand marca a depasit 300 000 vanzari.

 
 

Cu o gama care acum include sapte modele, MINI este un succes global. In Statele Unite, cea mai importanta piata a marcii, s-a aniversat in urma cu cateva zile livrarea cu numarul 500.000.

Pentru a raspunde cererii de pe pietele in ascensiune, sunt in pregatite mai multe linii de asamblare in afara Europei. Prima de acest fel urmeaza a fi deschisa la Chennai, India, respectand toate standardele de calitate ale BMW Group, deja in acest an.

Noua investitie vine numai la un an dupa ce MINI a inceput vanzarile in India si este o consecinta a cresterii continue a cererii de pe pietele asiatice. Marca britanica are o traditie bogata in ceea ce priveste liniile de asamblare in afara Europei. Clasicul Mini a fost produs in afara Marii Britanii, in 12 tari de pe 4 continente.

Primele modele asamblate la Chennai vor fi MINI Cooper D Countryman si MINI One Countryman. Majoritatea componentelor folosite vor fi produse de partenerul de productie si dezvoltare MINI, Magna Steyr, in Graz, Austria. Propulsoarele vor fi realizate in Marea Britanie, la fabrica de motoare a marcii din Hams Hall, langa Birmingham.

Componentele vor fi impachetate in seturi corespunzatoare unui automobil si ordonate conform procesului de asamblare. Automobilul va fi finalizat utilizand si piese produse local la aceeasi fabrica BMW Group de langa Chennai.

In ultima perioada, India a devenit o piata tot mai importanta pentru BMW Group, compania preluand direct activitatea de import din 2007. La inceputul anului trecut MINI a deschis primele 5 showroom-uri dedicate MINI in Delhi, Mumbai, Hyderabad si Bangalore, India devenind piata cu numarul 100 unde marca britanica este reprezentata. In total 302 automobile au fost livrate in 2012, intre martie si decembrie.

Decizia BMW Group - ca parte a strategiei „productia urmeaza piata“ – de a deschide o linie de asamblare pentru MINI Countryman in India vine ca raspuns la interesul local tot mai mare in regiune pentru automobile premium. MINI devine astfel primul producator din segmentul premium compact in aceasta tara, unul dintre segmentele cu cele mai mari potentiale de crestere.

Fabrica BMW din Chennai a fost deschisa in martie 2007. Aici s–au produs pentru piata asiatica BMW Seria 3, Seria 5, precum si BMW X1 si X3. Acoperind o suprafata de 13000 metri patrati, fabrica se afla in parcul industrial Mahindra World City, la aproximativ 40 km de Chennai.

Cinci din sapte modele MINI sunt produse in acest moment in Marea Britanie. Fabrica MINI Oxford reprezinta punctul central al retelei de productie, in timp ce Hams Hall din Birmingham este centrul de motoare al marcii. Modelele Countryman si Paceman sunt realizate de partenerul de dezvoltare si productie MINI, Magna Steyr, in Graz, Austria si sunt echipate cu motoare din Hams Hall.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3066 :: 22.17MB