No SSO cookie

MINI revine in WRC!

voteaza
(0/ 0)
MINI revine in WRC!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

MINI Motorsport urmeaza un nou traseu in Campionatul Mondial de Raliuri.

 
 

Dupa ce echipajul format din Dani Sordo (Spania) si Carlos del Barrio (Spania) a incheiat pe locul al doilea la revenirea marcii in legendarul Raliu Monte Carlo, MINI a stabilit o strategie pe termen lung pentru prezenta in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

In data de 2 februarie, Federatia Internationala a Automobilului (FIA) a acceptat inscrierea a doua masini pentru WRC Team MINI Portugal, ce sunt nominalizate in competitia constructorilor din editia 2012 a Campionatului Mondial de Raliuri. In consecinta, MINI va finaliza omologarea modelului MINI John Cooper Works WRC. WRC Team MINI Portugal, pentru care vor concura echipajele Armindo Araújo (Portugalia) - Miguel Ramalho (Portugalia) si Paulo Nobre (Brazilia) - Edu Paula (Brazilia), vor lua startul in ultimele 12 etape ale sezonului 2012 din Campionatul Mondial de raliuri.

Aceasta omologare pe termen lung face ca modelul MINI John Cooper Works WRC sa aiba certitudinea ca poate fi folosit in elita raliurilor si in alte competitii ce se desfasoara in conformitate cu regulamentul FIA pana in 2012 inclusiv. Cooperarea cu Prodrive se va desfasura dupa noi reguli. Prodrive ramane compania responsabila de constructia si sustinerea modelelor MINI John Cooper Works WRC destinate clientilor si va continua munca alaturi de BMW Group pentru dezvoltarea viitoare a masinii. WRC Team, inscrisa de Prodrive, va lua startul de acum cu statutul de echipa privata cu sustinere oficiala.

„Sunt incantat ca viitorul MINI in WRC a fost asigurat pe termen lung", a declarat Dr. Kay Segler, vicepresedinte executiv MINI Business Coordination si Brand Management. "Ne mentinem convingerea ca lumea raliurilor este perfect potrivita pentru marca noastra. in acest moment, ne gasim in situatia in care MINI poate si va continua sa se dezvolte pe scena raliurilor. Cu trei podiumuri obtinute in numai sapte participari in Campionatul Mondial, MINI John Cooper Works WRC si-a demonstrat potentialul in cea mai clara maniera. Sunt increzator ca, de-a lungul anilor ce vor urma, echipele noastre de clienti de pretutindeni vor continua sa incante fanii MINI cu evolutiile acestor masini. La fel ca si noi, FIA s-a aratat interesata de prezenta pe termen lung a marcii MINI in WRC si s-a implicat activ in gasirea unei solutii constructive. Suntem recunoscatori pentru cooperarea buna si pentru intelegerea de care am avut parte."

Segler a continuat: "Datorita entuziasmului aratat si muncii intense pe care a depus-o, echipa Prodrive a jucat un rol important in remarcabilul succes sportiv pe care l-am avut in primele noastre aparitii cu MINI John Cooper Works WRC. In numele MINI Motorsport, vreau sa multumesc tuturor celor de la Prodrive pentru efortul lor de pana acum si privim cu incredere colaborarea cu ei pentru sustinerea viitoare a clientilor care vor opta pentru modelul MINI John Cooper Works WRC".

Prodrive continua programul MINI

In ciuda intreruperii relatiei oficiale cu MINI, echipa Prodrive, cu Dani Sordo ca pilot titular, va continua sa participe in Campionatul Mondial de raliuri. Detaliile complete ale noului acord urmeaza a fi prezentate intr-un viitor apropiat, dar exista o probabilitate mare ca MINI Team WRC, proiect derulat de Prodrive, sa puncteze in continuare in clasamentul constructorilor gratie acordului existent cu FIA. "In aceasta saptamana, la Raliul Suediei, nimeni nu va observa vreo diferenta, MINI Team WRC va ramane la fel cum era si pana acum. Acest lucru se poate schimba in viitor, dar totul depinde de discutiile cu FIA. Fara indoiala, Dani va continua alaturi de echipa si intentionam sa concuram impreuna cu el pe durata intregului sezon", a declarat un oficial Prodrive.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2114 :: 17.8MB