No SSO cookie

Mini Countryman, din septembrie in showroom-urile din Romania

voteaza
(0/ 0)
Mini Countryman, din septembrie in showroom-urile din Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cel mai nou model MINI, al patrulea din gama, isi va face debutul mondial in 18 septembrie. Ca model crossover, MINI Countryman acopera diferentele dintre conceptul MINI clasic si segmentul contemporan al modelelor Sports Activity Vehicle.

 
 
Cel mai nou model MINI, al patrulea din gama, isi va face debutul mondial in 18 septembrie.  Ca model crossover, MINI Countryman acopera diferentele dintre conceptul MINI clasic si segmentul contemporan al modelelor Sports Activity Vehicle.
Pretul de inceput este de 21142 Euro cu TVA pentru versiunea MINI One care dezvolta 98 CP cu un motor pe benzina de patru cilindri.  Noul model este deja disponibil la vanzare, debutul oficial si primele livrari sunt programate pentru 18 septembrie.



Noul model va fi disponibil in cinci variante de motorizari, trei pe benzina si doua diesel. Cele mai puternice propulsoare (Cooper D, patru cilindri in linie si 112 CP, si Cooper S, patru cilindri in linie si 184 CP) pot fi echipate si cu sistemul de tractiune integrala ALL4. Un diferential central multidisc variaza distributia puterii intre puntea fata si cea spate. in conditii de condus normal pana la 50 de procente din puterea de transmisie este directionata catre puntea spate, iar in situatii extreme aceasta poate ajunge pana la 100%. Efectul este o interpretare noua a manevrabilitatii exceptionale pentru care MINI a devenit faimos. Cele mai eficiente motorizari din gama (One D si Cooper D) ofera un nivel de emisii de numai 115 g CO2/ km la o putere de 90 CP, respectiv 112 CP.


Countryman aduce multe premiere importante pentru marca – este primul model care dispune de tractiune integrala, de patru usi si o deschidere larga a hayonului, si care are o lungime de peste patru metri. Noul model aduce si multe inovatii tehnologice. Printre acestea se remarca solutia de conectare la internet MINI Connected care permite folosirea unei serii de aplicatii speciale in masina, precum Web Radio, comunicare cu Twitter sau livrare de stiri printr-un reader RSS.


Noul model ofera si o serie de solutii care sa imbunatateasca ergonomia, precum sistemul MINI Central Rail care permite montarea unor serii de dispozitive de depozitare si pentru alte destinatii pe un sistem amplasat central, transversal, in habitaclu. La capitolul functionalitate, noul Countryman se remarca si prin spatiu generos pentru patru pasageri si un volum de portbagaj de 350 litri care poate fi extins prin rabatarea scaunelor spate pana la 1170 litri.


Lansarea MINI Countryman marcheaza si reintoarcearea marcii in Campionatul Mondial de Raliuri (FIA WRC).  MINI Countryman WRC dezvoltat de Prodrive isi va face debutul in sezonul 2011 si continua o traditie bogata, creata in urma cu 40 de ani cu victorii in curse celebre precum Raliul Monte Carlo, Raliul Marii Britanii (RAC Rally) sau Raliul celor 100 de Lacuri.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.3757 :: 17.82MB