No SSO cookie

Mihai Tanasescu, ministrul Finantelor:"Nu trebuie sa dam în cap celor care au leasing pentru automobile sau autocamioane"

voteaza
(0/ 0)
Mihai Tanasescu, ministrul Finantelor:"Nu trebuie sa dam în cap celor care au leasing pentru automobile sau autocamioane"
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Eliminarea facilităţilor acordate prin leasing la achiziţionarea de automobile, prin plata taxelor vamale la preţul de import şi nu la valoarea reziduală de 20% a automobilelor, nu este o idee agreată de către Mihai Tănăsescu, ministrul Finanţelor.

 
 
[poza1s]Aceasta idee a fost prezentată recent de către Eugen Dijmărescu, ministrul delegat al Comerţului, care a anunţat că se află în lucru un proiect de act normativ având ca scop principal protejarea producătorilor autohtoni de automobile. "Asta nu înseamnă ca trebuie să dăm în cap celor care au leasing pentru autoturisme sau autocamioane. Cele mai multe autocamioane sunt luate în leasing, iar unul dintre efecte este acela că Romania are una dintre cele mai moderne "flote" din Europa", a spus Mihai Tănasescu. El a evitat să spună dacă va aviza sau nu proiectul de act normativ anunţat de Eugen Dijmarescu. "Trebuie să văd întâi proiectul pentru a mă pronunţa. Leasingul, în special pentru probleme de investitii, este un mecanism foarte bun, care funcţionează şi noi trebuie să-l incurajam, pentru atragerea de noi investiţii. Sunt pentru un sistem care să conducă la un echilibru mai onest faţă de ceea ce se întamplă pe piaţă la ora actuală, iar, în ceea ce priveşte automobilele, nu ştiu dacă acestea reprezintă o problemă extraordinară în crearea deficitului de cont curent", a precizat Tănăsescu. El a precizat totuşi că, şi în cazul în care legea leasingului va fi modificată, reglementarile privind leasingul automobilelor vor opera luandu-se în calcul legislaţia din domeniu în celelalte ţări europene.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2159 :: 22.15MB