No SSO cookie

Mercedes dezvolta tehnologia care piloteaza autonom masina

voteaza
(0/ 0)
Mercedes dezvolta tehnologia care piloteaza autonom masina
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Mercedes dezvolta un sistem complex care va putea conduce autonom automobilul.

 
 

Mercedes lucreaza la un proiect iesit din comun: prima masina care va fi capabila sa se conduca singura. Proiectul celor de la Mercedes vizeaza dezvoltarea unui prototip care are la baza un sistem complex capabil sa conduca masina singur.


Scopul nu este cel de a crea o masina de serie care sa mearga singura, ci de a dezvolta si perfectiona sisteme de asistenta cat mai performante pentru sofer . Sistemele dezvoltate in cadrul noului proiect Mercedes vor avea aplicatie in situatile de trafic aglomerat si in cazul unui accident iminent.


Astfel, asa cum explica si specialistul Daimler, profesorul Bharat Balasubramanian, sistemul de pilot automat are drept scop ridicarea normele de siguranta de pe viitoarele masini de serie.


In plus, sistemul automat permite realizarea unor teste in situatii limita, fara ca cineva sa fie ranit. Sistemul Mercedes foloseste roboti programati pentru a controla acceleratia, frana sau volanul, iar totul este controlat de un computer de bord, care asigura buna functionare a sistemului de coordonare a vehiculului.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2162 :: 17.79MB