No SSO cookie

ANALIZĂ: Mercedes-Benz Clasa E 2016 W213

voteaza
(0/ 0)
ANALIZĂ: Mercedes-Benz Clasa E 2016 W213
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

A zecea generație de limuzine din clasa business, Mercedes-Benz Clasa E va fi disponibilă în Centrele Autorizate de Vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie. Prețurile pentru noua Clasă E încep de la 47.514 Euro inclusiv TVA pentru E 200. · A zecea generație de limuzine din clasa business, Mercedes-Benz Clasa E va fi disponibilă în Centrele Autorizate de Vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie. Prețurile pentru noua Clasă E încep de la 47.514 Euro inclusiv TVA pentru E 200.A zecea generație de limuzine din clasa business, Mercedes-Benz Clasa E va fi disponibilă în Centrele Autorizate de Vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie. Prețurile pentru noua Clasă E încep de la 47.514 Euro inclusiv TVA pentru E 200.

 
 

A zecea generație de limuzine din clasa business, Mercedes-Benz Clasa E aduce în prim plan multiple inovații, design de top şi un interior de ultimă generație. Noua Clasă E va fi disponibilă în Centrele Autorizate de Vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie 2016. Prețurile pentru noua Clasă E încep de la: 50.394 Euro inclusiv TVA pentru E 220 d (Transmisie Automatā), 59.034 Euro inclusiv TVA pentru E 350 d (Transmisie Automatā) și 47.514 Euro inclusiv TVA pentru E 200 (Transmisie Automatā).

Noua Clasă E este sofisticată, inspiră încredere, eleganță şi sportivitate. Comparativ cu predecesorul său, noul Mercedes-Benz Clasa E vine cu dimensiuni exterioare mai generoase.

Aspectul impresionant al părţii frontale evidenţiază statutul la care aspiră limuzinele din clasa business, oferind variaţii diferite pentru fiecare linie de design şi echipare. Modelul standard afişează grilajul de radiator clasic Mercedes cu steaua amplasată pe capotă, la fel ca şi linia EXCLUSIVE – într-o variantă mai elaborată din punct de vedere design. Modelele AVANTGARDE şi gama AMG pot fi identificate cu ajutorul grilajului radiatorului cu aspect sportiv, cu steaua Mercedes amplasată în centru. Fiecare dintre modelele de grilaje prin care se remarcă versiunile Clasei E oferă un aspect distinct şi un grad unic de diversitate.

mercedes-benz_clasa_e_exclusive_line_2

 

Interiorul noii Clase E încorporează sinteza de emoție și inteligență, piloni ce sunt definiți de filosofia Mercedes-Benz în materie de design – forme distincte cu un flux senzual.

În premieră la un autovehicul de serie, întâlnim butoanele de comandă cu tehnologie touch (Touch Controls) amplasate pe volan. Ca și ecranul unui smartphone, acestea răspund precis unor mișcări de glisare orizontale sau verticale, permițând controlul asupra sistemului multimedia fără a lua mâna de pe volan. Astfel, motto-ul „mâinile pe volan, atenția la drum” este respectat, iar atenția șoferului nu este atrasă de la carosabil.

Comenzile suplimentare ale sistemului multimedia sunt oferite sub forma sistemului de control vocal LINGUATRONIC, a unui touchpad și a unui controller amplasate în consola centrală, care au posibilitatea de a recunoaște chiar și scrisul de mână. De asemenea, sunt disponibile butoane cu acces direct pentru controlul diverselor funcții precum sistemul de aer condiționat pentru activarea sau dezactivarea oportună a sistemelor de asistență a șoferului.

mercedes-benz_clasa_e_exclusive_line_1

 

Noul Mercedes-Benz Clasa E este disponibil în două versiuni de motorizare: E 200, cu un motor turbo pe benzină cu patru cilindri şi E 220 d, propulsat de un motor diesel cu patru cilindri.

Totodată, noua Clasă E beneficiază și de cea mai puternică variantă de motor diesel cu şase cilindri ce încorporează sistemul SCR şi furnizează o putere totală de 190 kW / 258 CP şi un cuplu de 620 Nm.

Model

Capacitate cilindrică (cmc)

Putere (kW / cp)

Cuplu motor Nm

Accelerare 0+100 km/h

Consum mixt (l/100 km)

Emisii mixte CO2 g/km

E 200

1991

135/184

300

7,7

5,9

132

E 220 d

1950

143/195

400

7,3

3,9

102

E 350 d

2987

190/258

620

5,9

5,1

133

E 350 e

1991

205/279

600

6,2

2,1

49

Toate motoarele noii Clase E sunt echipate cu funcția ECO start/stop. Motoarele pe benzină îndeplinesc normele de emisii EURO 6, în timp ce noul motor diesel cu patru cilindri OM 654 este deja configurat pentru a se încadra în viitoarele standarde RDE.

Toate modelele disponibile în momentul lansării sunt echipate cu noua transmisie automată cu nouă trepte 9G-TRONIC. Acest lucru facilitează schimbarea rapidă și  insesizabilă a vitezelor și permite turații reduse ale motorului, fapt care are un efect benefic asupra creșterii eficienței și reducerii nivelelor de zgomot.

Suspensia noii Clase E oferă agilitate, asigurând atât o plăcere sporită de condus pe drumuri cu serpentine, cât și cel mai ridicat nivel de confort din acest segment. Limuzina este dotată standard cu suspensie din oțel. Sunt disponibile trei suspensii de tip DIRECT CONTROL echipate cu un sistem de amortizare selectiv:

  • Suspensie confort
  • Suspensie Avantgarde coborâtă cu15 milimetri și caracteristică sportivă
  • Suspensie sportivă cu sistem de amortizare adaptabil, coborâtă cu 15 milimetri, ce înlocuiește suspensia sport clasică

Conceptul Mercedes-Benz Intelligent Drive ridică siguranța, confortul și asistența oferite șoferului la noi niveluri.

Active Brake Assist, inclus ca dotare standard, avertizează șoferul asupra situațiilor de accident iminente, asigură asistență optimă în cazul frânării de urgență și, dacă este necesar, activează automat frânarea. Pe lângă identificarea autovehiculelor care se deplasează încet, opresc sau staționează, sistemul poate identifica pietonii care traversează prin fața autovehiculului.

Incluse de asemenea ca dotări standard sunt și funcţiile ATTENTION ASSIST cu sensibilitate reglabilă, ce avertizează șoferul în caz de neatenție sau somnolență, și CROSSWIND ASSIST, ce ajută șoferul în cazul unor curenți laterali puternici, menținând astfel stabilitatea mașinii.

Principalele caracteristici ale pachetului Driver Assistance, ce fac din Clasa E cea mai inteligentă limuzină din clasa sa, includ:

  • DRIVE PILOT: sistemul reprezintă pasul următor făcut de Mercedes-Benz către condusul autonom. Sistemul Distance Pilot DISTRONIC, activat pe autostradă și drumuri de țară, poate să mențină atât distanța corectă față de autovehiculele din față, cât și să le urmărească cu o viteză de până la 210 km/h. O altă caracterstică care vine în ajutorul șoferului este funcția extinsă de repornire, ce permite startul automat de pe loc al autovehiculului în până la 30 de secunde de la oprirea inițiată de sistemul Distance Pilot DISTRONIC pe autostrăzi sau drumuri similare.

DRIVE PILOT include pentru prima dată un sistem de asistență pentru schimbarea benzilor. Acest sistem de asistență tip radar și cameră ajută șoferul să schimbe benzile în cazul drumurilor cu mai multe benzi și poate conduce autovehiculul pe banda selectată de șofer – de exemplu, în depășiri. Odată ce șoferul a indicat că dorește să vireze timp de cel puțin două secunde, sistemul de asistență pentru schimbarea benzilor va iniția manevra dacă detectează că banda nu este ocupată.

  • Active Brake Assist cu funcția de asistență în trafic: comparativ cu versiunea standard, acest sistem are limitări mai largi de viteză în ceea ce privește autovehiculele și pietonii. Mai mult, poate detecta traficul în intersecții, iar dacă șoferul nu reacționează, activează frânarea în mod automat.
  • Evasive Steering Assist: când șoferul recurge la o manevră evazivă, intenționată sau instinctivă, într-o situație periculoasă, această funcție îi poate oferi asistență prin adaptarea gradului de asistare a servodirecției calculat cu precizie pentru a sprijini mișcarea volanului.
  • Sisteme de asistență avansate: Sistemele de asistență inteligente din noul pachet Driver Assistance includ, de asemenea, tehnologii verificate și dezvoltate din punct de vedere al modului de funcționare și al senzorilor folosiți. Active Lane Keeping Assist poate opri șoferul să schimbe neintenționat banda, în timp ce Active Blind Spot Assist poate acum avertiza șoferul cu privire la riscul de coliziune laterală în traficul urban obișnuit, la viteze mici și, la fel ca înainte, poate interveni corectiv în ultimul moment, pentru a preveni o coliziune la viteze de peste 30 km/h. PRE-SAFE® PLUS poate proteja împotriva coliziunilor din trafic care survin din spatele autovehiculului.
mercedes-benz_clasa_e_exclusive_line_9

 

În plus, noua gamă de opțiuni disponibile la noua Clasă E include:

  • PRE-SAFE® impulse side: Acest sistem face parte din pachetul de asistență Plus. În cazul în care este detectată o coliziune laterală iminentă, șoferul sau pasagerul din față sunt mișcați în afara zonei de pericol, în lateral, ca măsură de precauție.
  • PRE-SAFE® Sound: Acest sistem, inspirat de reflexul stapedial al urechii interne, emite un scurt semnal de interferență prin sistemul de sonorizare al autovehiculului, atunci când este detectat riscul unei coliziuni, pregătind pasagerii pentru sunetul accidentului.
  • Farurile de înaltă rezoluție MULTIBEAM LED, fiecare cu 84 de LED-uri de înaltă performanță, controlate individual, luminează automat carosabilul distribuind lumina foarte puternică în mod precis și controlat, fără a-i deranja pe ceilalți participanți la trafic. Sistemul include, în premieră mondială, o funcție de lumină activă implementată pur electronic.

O generație de infotainment cu totul nouă își face apariția în modelul Clasa E echipat cu COMAND Online. Unele dintre principalele sale carateristici, pe lângă ecranul de afişare dublu, includ butoanele cu tehnologie touch, Touch Control, amplasate pe volan și un design nou, inteligent al Telefoniei Multifuncționale. Acesta permite telefoanelor mobile să fie conectate la antena exterioară a autovehiculului, fără să fie nevoie de cabluri sau de suport de telefon.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1910 :: 17.81MB