No SSO cookie

DETALII COMPLETE: Mercedes-Benz Clasa A Sedan

voteaza
(0/ 0)
DETALII COMPLETE: Mercedes-Benz Clasa A Sedan
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Mercedes-Benz completează familia de autoturisme compacte cu un nou membru: Clasa A Sedan, care va fi lansată la sfârșitul anului 2018.

 
 

Noul model cu patru uși are un ampatament de 2.729 milimetri și console foarte scurte în față și în spate. Cu o valoare Cd de 0,22 și o suprafață frontală de 2,19 m², Mercedes-Benz Clasa A Sedan are, dintre modelele de serie, cel mai bun coeficient aerodinamic din lume.

Caracteristicile aerodinamice au o contribuție esențială la reducerea consumului de combustibil, în special la deplasarea în afara orașului. Sedanul a fost optimizat până la cel mai mic detaliu printr-o multitudine de bucle de calcul, simulări CAE (inginerie asistată de calculator) și măsurători în tunelul cu vânt de la Sindelfingen. În afara designului exterior impresionant, o serie de alte măsuri au contribuit la acest nou record: o micșorare semnificativă a suprafeței secțiunii frontale, fără a compromite dimensiunile confortabile ale interiorului, un sistem complex de etanșare, precum și scuturile care acoperă aproape în întregime partea de dedesubt a autoturismului.

După lansarea cu succes a Noului A, familia modelelor compacte se extinde din nou. Ca răspuns la dorința multor clienți, Clasa A este acum disponibilă și ca variantă sedan.”, a declarat Britta Seeger, membru în bordul de conducere al Daimler AG, responsabilă pentru Marketing & Vânzări Mercedes-Benz Cars.

Dimensiunile noului model Mercedes-Benz Clasa A Sedan:

• Lungime / lățime / înălțime: 4.549/1.796/1.446 mm

• Ampatament: 2.729 mm

• Capacitate portbagaj: 420 litri

• Spațiu în partea din față/spate a mașinii: 1.024/944 mm

• Spațiu pentru cot în partea din față/spate a mașinii: 1.457 / 1.446 mm

• Spațiu pentru umeri în partea din față/spate a mașinii: 1.400 / 1.372 mm

• Spațiu pentru picioare în partea din față/spate a mașinii: 1.062/861 mm

Noua berlină poate fi comandată cu motorul A 200 (120 kW / 163 CP, 250 Nm); cu transmisie cu dublu ambreiaj 7G-DCT (consum de combustibil în regim mixt 5.4-5.2 l / 100 km, emisii de CO2 în regim mixt 124-119 g / km) sau motorul A180 d (85 kW / 116 CP, 260 Nm); cu transmisie cu dublu ambreiaj 7G-DCT (consum de combustibil în regim mixt 4.3-4.0 l / 100 km, emisii de CO2 în regim mixt 113-107 g / km).

Varianta Sedan păstrează caracteristicile consacrate ale Clasei A: sistemul de infotainment MBUX - Mercedes-Benz User Experience cu ecran tactil și sistemele de asistență de ultimă generație, cum ar fi asistența activă la frânare și asistența activă de menținere a benzii de rulare. În plus, poate fi personalizat cu linii de echipare Style, Progressive și AMG Line, Night Package, precum și alte echipamente opționale precum PRE-SAFE® PLUS,  Active Lane Keeping Assist, faruri LED MULTIBEAM sau suspensie agilă și confortabilă. Pachetul KEYLESS-GO cu funcție de acces hands-free reprezintă  o altă opțiune interesantă, permițând deschiderea portbagajului prin simpla trecerea a piciorului pe sub bara din spate.

Noua Clasa A Sedan va fi disponibilă, timp de aproximativ un an de la lansare, în varianta specială „Edition 1".

Clasa A Sedan păstrează conceptul de design Sensual Purity. Modelul are proporțiile unui sedan dinamic, dar compact, cu console scurte în față și spate.

Interiorul Noului A Sedan este complet redefinit, având un aspect modern, avangardist. Consola centrală, ce seamănă cu o aripă, are o linie continuă de la o portieră la alta. O altă noutate este reprezentată prin gurile de ventilație cu aspect de turbină. Iluminarea ambientală este disponibilă în 64 de culori, de cinci ori mai multe ca la vechea generație de Clasa A.

Ambele versiuni ale Clasei A sunt dotate în premieră cu sistemul multimedia inteligent MBUX – Mercedes-Benz User Experience, care deschide o nouă eră în materie de conectivitate. O caracteristică unică a acestui sistem este abilitatea de a învăța, datorită inteligenței artificiale. MBUX poate fi individualizat și adaptat pentru fiecare utilizator. Astfel, se creează o legătură emoțională între autovehicul, șofer și pasageri.

Mai mult, noua Clasa A este primul model Mercedes-Benz care a fost dezvoltat la noul Centru de Tehnologie pentru Siguranța Vehiculelor (TFS). Proiectarea structurilor vehiculelor încorporează constatări din cercetarea privind accidentele reale.

Producția Noului Mercedes-Benz Clasa A Sedan va începe din acest an la Aguascalientes, Mexic, în timp ce producția în Europa va începe în 2019,  la Rastatt, Germania.

Clasa A Sedan va avea premiera la Salonul Auto de la Paris, organizat între 4 - 14 octombrie 2018.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.1457 :: 22.17MB