No SSO cookie

Mazda recheama 65.000 de masini din cauza... paianjenilor?

voteaza
(0/ 0)
Mazda recheama 65.000 de masini din cauza... paianjenilor?
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Producatorul japonez Mazda va rechema 65.916 de masini pentru verificari, dupa ce panze de paianjen au fost gasite in unele conducte de aerisire ale rezervoarelor de combustibil.

 
 
 

Masinile rechemate sunt Mazda6 cu motor in patru cilindri, produse in perioada 2009-2010, compania stiind in momentul de fata de existenta a 20 de cazuri in care panze de paianjen au infundat una dintre conductele de aerisire ale rezervorului de combustibil. 

 

Acest lucru poate conduce la acumularea de vapori in rezervor, cresterea anormala a presiunii si, pana la urma, poate determina spargerea acestuia sau aparitia de scurgeri de combustibil. Desi proprietarii ar fi avertizati daca se intampla acest lucru (becul-martor “check engine” s-ar aprinde pe bord, iar mirosul de benzina ar fi de asemenea foarte puternic in masina), riscul de incendiu este destul de ridicat in aceste cazuri, de aceea s-a luat masura rechemarii.

 

In cadrul rechemarii, inspectorii vor verifica masinile si vor instala un arc ce va tine arahnidele departe de conducta de aerisire. Potrivit unui purtator de cuvant al Mazda, Jeremy Barnes, citat de Detroit Free Press, nu se stie de ce paianjenii au intrat doar in conductele Mazda6 si nu si la alte modele. “Oricum, se pare ca paianjenilor le place sa mearga Zoom-Zoom”, a spus Barnes, facand aluzie la sloganul de marketing al lui Mazda.

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1493 :: 17.78MB