No SSO cookie

Marchionne, platit "in natura" la Chrysler pentru 2010

voteaza
(0/ 0)
Marchionne, platit
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Presedintele companiei Chrysler, Sergio Marchionne, nu a primit nici un ban la salariu anul trecut, compania americana preferand sa il recompenseze in schimb cu un pachet de peste 360.000 de actiuni. Daca le-ar vinde la bursa, Marchionne ar incasa pentru aceste actiuni circa 2,87 milioane de dolari.

 
 

Aceasta suma s-ar adauga insa salariului primit anul trecut de Marchionne de la FIAT (el este CEO la ambele grupuri dupa ce italienii au cumparat 25% din actiunile Chrysler), de 4,8 milioane de dolari, cu 27% mai putin decat in 2009.

 
Exista insa o mica problema si anume, actiunile Chrysler nu pot fi tranzactionate inca pe piata de capital, inainte ca emisiunea initiala de titluri (IPO) Chrysler sa se incheie, la jumatatea acestui an. Potrivit unui raport Chrysler, inaintat Comisiei de Supraveghere a Bursei Americane si citat de Detroit Free Press, compania yankee a facut publice si salariile din 2010 a patru alti angajati de top, si anume Michael Manley (seful marcii Jeep, 410.000 dolari), Nancy Rae (senior vice president al departamentului de personal, 455.000 dolari), Holly Leese (sefa departamentului juridic, 485.000 dolari) si Richard Palmer (Chief Financial Officer, 500.000 dolari). Pe langa aceste sume, cei patru au mai primit si diverse pachete de actiuni "fantoma" (a caror valoare de piata nu poate fi stabilita) ce le-au ridicat veniturile din 2010 la chiar si un milion de dolari, in cazul lui Palmer, de exemplu.

 
Acelasi raport a scos insa la iveala si o serie de detalii importante si foarte interesante in ceea ce priveste activitatea grupului american. De exemplu, 27% dintre vehiculele vandute anul trecut de Chrysler au ajuns la clienti corporatisti, o scadere importanta fata de cele 28% inregistrate in ultimele sapte luni ale lui 2009 - dupa ce americanii au iesit din procedura de faliment.

 
De asemenea, desi Chrysler a pierdut 652 milioane de dolari in 2010, Marchionne si consiliul director al lui Chrysler au hotarat sa acorde un bonus anual de 750 de dolari pentru fiecare dintre muncitorii platiti cu ora, angajati atat in facilitatile din Statele Unite, cat si in cele din Canada. Ca argument pentru aceasta recompensa, Marchionne a folosit profitul operational de 763 milioane de dolari (inainte de plata dobanzilor si a taxelor), inregistrat de grupul Chrysler anul trecut.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1754 :: 22.17MB