No SSO cookie

Lotus nu a primit sprijinul guvernamental scontat

voteaza
(0/ 0)
Lotus nu a primit sprijinul guvernamental scontat
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ese posibil ca in anii care vin, Lotus sa nu mai poata fi capabil sa produca noile modele prezentate la Paris 2010, din cauza lipsei banilor.

 
 
Intreaga lume auto a fost surprinsa cand, la Salonul Auto de la Paris, editia 2010, Lotus a prezentat o pleiada de premiere, deodata. Evident, multe dintre ele nu vor ajunge pe liniile de fabricatie niciodata, dar chiar si asa, productia noilor modele Elan si Esprit, il costa pe producatorul britanic milioane bune, bani pe care Lotus pur si simplu nu ii are.


Jurnalistii de la Auto Express au relatat faptul ca English Department for Business, Innovation and Skills (BIS) a refuzat cererea depusa de Lotus pentru o finantare guvernamentala in valoare de 27,5 milioane lire sterline.


Banii erau necesari pentru a construi o noua fabrica in Hethel, Norfolk, in vederea producerii unora dintre noile modele, in timp ce ar fi asigurat 1.200 de noi locuri de munca pentru britanici.
BIS s-a opus cererii Lotus, desi organismul guvernamental mai aprobase cateva imprumuturi in valoare totala de 450 milioane lire sterline pentru producatori ca Jaguar si General Motors.


Producatorul britanic Lotus este, cu siguranta dezamagit de decizia guvernamentala, insa nu va renunta fara lupta. Lotus a dat publicitatii o declaratie de presa prin care afirma ca va explora toate optiunile, adaugand ca urmatorul pas ar putea fi de a depune o noua cerere insotita de o documentatie si un studiu de fezabilitate noi, pentru runda a doua de acordare a imprumuturilor guvernamentale, runda care se va incheia la data de 1 iulie.


Ce inseamna acest refuz pentru Lotus? Desi datele financiare ale firmei nu sunt publice, se poate cu usurinta presupune ca Lotus are neaparata nevoie de acesti bani, in vederea producerii noilor modele. Insa daca nu va primi finantarea respectiva este posibil ca in viitorii ani sa nu mai vedem niciun model Lotus nou iesind de pe liniile de fabricatie.


Cristian Szilvassy

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.3348 :: 22.19MB