No SSO cookie

Loeb vrea sa ramana singurul castigator in Raliul Germaniei

voteaza
(0/ 0)
Loeb vrea sa ramana singurul castigator in Raliul Germaniei
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

De la introducerea sa in calendarul WRC, Raliul Germaniei a revenit unui singur om, Sebastian Loeb. Pilotul francez vrea victoria si in acest an.

 
 

Pentru Sebastien Loeb si Daniel Elena, Raliul Germaniei este un eveniment exceptional. Din momentul in care aceasta etapa a fost reintrodusa in calendarul Campionatului Mondial de Raliuri, in 2002, echipajul Citroen s-a impus de fiecare data, iar obiectivul pentru acest sezon este sa continue sirul record de victorii intr-un raliu. Dani Sordo, la volanul celui de-al doilea C4 WRC al echipei Citroen Total va lua startul, in premiera, cu noul sau copilot Diego Vallejo.

Dupa Bulgaria, Raliul Germaniei este a doua etapa pe asfalt, din cele patru incluse in calendarul mondial din 2010. Etapa din Germania este una plina de amintiri placute pentru echipa Citroen Total. Totul a inceput in 2002 cu prima victorie adevarata pentru Sebastien Loeb si Daniel Elena si a continuat cu alte sase succese, Seb si Daniel detinand recordul in ceea ce priveste numarul de victorii consecutive in acelasi raliu. A opta victorie nu inseamna insa doar alte date statisitice. In cazul in care imnul national al Frantei se va auzi duminica la Porta Nigra in Trier, atunci echipajul Citroen a facut un pas important spre un nou titlu mondial. In cele opt raliuri desfasurate pana acum, Loeb si Elena au terminat intotdeauna pe podium si de patru ori chiar pe cea mai inalta pozitie. Cu 48, respectiv 61 de puncte, fata de Sebastien Ogier si Jari-Matti Latvala, liderii campionatului se afla intr-o situatie ideala, pe care o pot imbunatati insa cu o victorie in Germania.

M-am simtit intotdeauna bine la acest raliu, iar lucrurile au functionat intotdeauna perfect. Desigur, obiectivul meu in Raliul Germaniei este sa obtin a opta victorie”, spune Loeb, care va concura la doar cativa zeci de kilometri de zona in care s-a nascut. „Sa nu uitam insa ca mai sunt alti trei piloti foarte buni care concureaza cu modelul C4 WRC, cea mai buna masina din campionatul mondial. Acest lucru inseamna ca nu va fi o etapa usoara. Raliul Germaniei este o provocare interesanta pentru ca cele trei etape sunt complet diferite. Specialele din zona viticola Mosel nu au nimic cu cele de langa baza militara Baumholder. In plus, asa cum s-a mai intamplat pana acum, vremea va juca un rol foarte important asa ca sunt sanse mari sa avem un raliu extrem de interesant cu un rezultat imprevizibil.”

Dupa ce in Raliul Finlandei, Dani Sordo a concurat pentru echipa Citroen Junior Team, in Germania, spaniolul a revenit in echipa de uzina. Sordo va lua insa startul alaturi de noul sau copilot Diego Vallejo, care l-a inlocuit pe Marc Marti.

Pentru echipa Citroen Junior, in Raliul Germaniei, vor lua startul echipajele Sebastien Ogier/Julien Ingrassia si Kimi Räikkonen/ Kaj Lindstrom.

Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1947 :: 17.79MB