No SSO cookie

Locul al cincilea si al saselea pentru BMW Team RLL la Lime Rock Park

voteaza
(4/ 1)
Locul al cincilea si al saselea pentru BMW Team RLL la Lime Rock Park
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
4.0

BMW Team RLL a luptat la maximum într-o zi a ghinioanelor pentru a încheia pe locurile al cincilea şi al şaselea în clasamentul categoriei GT al celei de-a patra etape din American Le Mans Series (ALMS), la Lime Rock Park (SUA).

 
 

A fost pentru prima dată când o maşină BMW Team RLL nu a urcat pe podium în cursa de casă a echipei, dar un efort susţinut a menţinut gruparea pe poziţia a doua în ierarhia constructorilor şi o păstrează în disputa pentru cucerirea unui al treilea titlu consecutiv în clasa GT. Victoria a fost reuşită de doi piloţi Porsche, Jörg Bergmeister (Germania) şi Patrick Long (SUA).

Cele două BMW M3 GT s-au aliniat la startul cursei de la Lime Rock Park cu o bandă neagră ataşată pe aripa dreapta faţă a fiecărei maşini. Acest gest a fost în memoria unui inginer BMW Motorsport care a decedat pe neaşteptate vineri seară, la München (Germania). Gândurile colegilor de la BMW Motorsport sunt alături de familie în aceste momente dificile.

Joey Hand (SUA) şi Dirk Müller (Germania) au terminat pe locul al cincilea cu #56 BMW M3 GT şi acum sunt pe poziţia a treia în ierarhia piloţilor. Hand a fost al doilea pe grila de start şi a intrat la standuri în timpul primei neutralizări a cursei (turul 21) de pe circuitul Lime Rock Park (lung de 2,414 km / 8 viraje), moment când s-au schimbat pneurile de pe partea stângă şi s-a realimentat cu combustibil. A revenit în cursă pe locul al şaselea şi a continuat până în turul 62, când i-a predat ştafeta lui Dirk Müller, după ce o pană stânga faţă l-a readus la standuri. Müller a fost nevoit să efectueze un pit stop neprogramat în turul 70 pentru schimbarea capotei ca urmare a desprinderii din punctele de prindere, ceea ce-i afecta vizibilitatea. Ajuns la un tur de lider, el a rămas în cockpit pentru restul cursei, astfel că a parcurs în total 159 de tururi şi a încheiat al cincilea.

Bill Auberlen (SUA) a calificat #55 BMW M3 GT în pole position la categoria GT, dar, din păcate, pilotul BMW aflat la startul 100 în ALMS a plecat de la standuri după ce a fost şicanat de o problemă a pompei de benzină în turul de formare - astfel a pierdut cea mai bună poziţie de start din acest sezon. Americanul nu a stat mult pe gânduri pentru a-şi intra în ritm, astfel că turul nouă a adus un nou record pe turul de circuit - 51,091 secunde. Bill a rămas pe pistă şi pe perioada primei neutralizări, câştigând astfel locuri în pluton. Intrat la standuri sub steag verde, în turul 61, el a predat cockpitul lui Jörg Müller (Germania). Veteranul pilot BMW Motorsport a fost obligat să revină la standuri după 14 tururi din cauza unei pene pe partea stânga spate, ceea ce l-a aruncat la un tur de lideri. Müller a rămas la volan până la final şi a încheiat pe locul al şaselea. Auberlen şi J. Müller se află pe poziţia a şasea în ierarhia piloţilor.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3755 :: 17.79MB