No SSO cookie

KIA prevede o extindere a exporturilor

voteaza
(0/ 0)
KIA prevede o extindere a exporturilor
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

KIA Motors Corp., al doilea producător auto sud-coreean, a anunţat că urmăreşte să-şi majoreze exporturile cu aproximativ 5%, până la 550.000 de unităţi, mulţumită cursului puternic al euro, informează Automotive News.

 
 
[poza1s]Preşedintele companiei, Kim Yong-Hwan, a declarat presei că societatea pe care o reprezintă a înregistrat un salt puternic al exporturilor pe piaţa europeană, de circa 30%, motivul evoluţiei fiind faptul că majorarea cursului euro a făcut ca maşinile KIA să fie mult mai ieftine faţă de modelele de fabricaţie europeană. Scăderea vânzărilor pe piaţa vest-europeană, împreună cu situaţia financiară nefavorabilă, influenţată de creşterea cursului euro, fapt care a determinat scăderi ale profiturilor operaţionale pentru producătorii auto din regiune, au impulsionat vânzările constructorilor asiatici în perioada scursă de la începutul anului. [poza2s]Euro a câştigat 26 de procente faţă de dolar în ultimul an, în timp ce moneda coreană, won-ul, s-a consolidat faţă de dolar cu doar 5%, în aceeaşi perioadă, fapt care a dus la scăderea preţului pentru maşinile sud-coreene. Exploatând această situaţie, şi dorind o întărire a procesului de expansiune pe piaţa europeană, KIA a hotărât să lanseze două noi modele în Europa, în a doua perioadă a anului. "Intenţionăm să demarăm vânzările europene pentru modelele Amanti, un sedan din clasa mare, şi avem în plan şi lansarea unui autoturism mini la Frankfurt Auto Show, eveniment care va începe în septembrie”, a spus preşedintele KIA. [poza3s]Amanti este primul sedan lansat de KIA care face parte din segmentul mediu superior după ce compania a fost afiliată grupului sud-coreean Hyundai Motor Co., în urma crizei financiare care a început în 1997. "Nu am putea face faţă concurenţei numai luând în considerare preţurile şi campaniile de reduceri”, a adăugat oficialul KIA, care a precizat că sunt planificate a fi lansate încă 15 noi modele în următorii 5 ani. Amanti a fost lansat, pe piaţa coreeană, mai devreme în primăvara acestui an, sub numele Opirus. Modelul are la bază limuzina XG350 de la Hyundai, însă este mai blândă în forme şi puţin mai spaţioasă.

 

Cuvinte cheie:
Kia |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1715 :: 17.76MB