No SSO cookie

Istorie Auto: Renault Avantime, primul MPV coupe

voteaza
(0/ 0)
Istorie Auto: Renault Avantime, primul MPV coupe
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Modelul Renault Avantime a fost lansat in 2001 si este pana in acest moment singurul MPV coupe din lume. Acesta a fost realizat de catre Renault in parteneriat cu Matra, dar din cauza design-ului radical, modelul Avantime nu a avut succesul dorit.

 
 
Renault Avantime este proiectul lui Philippe Guedon, seful divizie auto Matra in anii '90. Acesta a considerat ca odata cu cresterea copiilor posesorilor de Espace, acestia vor ramane fideli marcii franceze, dar vor dori un model putin mai diferit. Astfel a aluat nastere conceptul CoupeSpace, un monovolum cu patru locuri.

Renault
a incheiat un parteneriat cu Matra in 1998, iar noul model a primit numele Avantime. Sasiul noului model a fost imprumutat de la Espace III, iar Patrick Le Quément s-a ocupat de design-ul interior si exterior. Avantime era un model inovativ atat din punct de vedere al design-ului, cat si al dotarilor.

Spre deosebire de celelalte modele din segment, Avantime a renuntat la stalpii centrali si la cele patru usi in favoarea a doua usi enorme. Caroseria a fost in mare parte realizata din otel galvanizat, panouri din poliester si aluminiu. Centrul de greutate si rigiditatea au fost optimizate, astfel ca inginerii au putut dota modelul Avantime cu un plafon panoramic.

Sistemul de deschidere a usilor a fost o inovatie pentru acea vreme. Acestea foloseau sistemul double-kinematic, acesta consta intr-o balama cu deschidere dubla. Interiorul era imbracat in piele si materiale de inalta calitate, iar cele patru scaune individuale aveau propriul sistem de centuri.

Propulsorul oferit la lansare a fost cel V6 pe benzina de 3.0 litri, propulsor capabil sa dezvolte 207 CP. Din pacate propulsorul s-a dovedit a speria clientela din cauza dimensiunii, iar lansarea propulsoarelor de 2.0 litri pe benzina si 2.2 diesel s-a dovedit prea tarzie. Vanzarile au fost incetate in 2003, Renault comercializand doar 8.557 de unitati. Pretul de achizitie a unui model second hand este azi de aproximativ 5.000 de euro.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.6755 :: 17.8MB