No SSO cookie

Iran invita Turcia la construirea masinii islamice

voteaza
(0/ 0)
Iran invita Turcia la construirea masinii islamice
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Iran doreste sa construiasca o masina pentru musulmani, insa are nevoie de Turcia pentru a putea demara un asemenea proiect.

 
 

Iran anunta ca invita Turcia sa participe alaturi de tara araba fundamentalista la un program spatial. In afara de acest lucru, Iran doreste ca Turcia sa se alature unui program de construire a unui automobil.


Programul spatial iranian presupune trimiterea unui om in spatiu in 2017. Aceste propuneri catre Turcia au fost facute de Mohammed Javad Najmeddin, managerul companiei Iran Khodro. Revenind la industria auto, iranienii doresc sa construiasca o masina destinata populatiei arabe iar pentru acest lucru vrea sa formeze o alianta economica cu mai multe state islamice cum ar fi Egipt, Indonesia, Iran, Malaysia, Nigeria, Pakistan sau Turcia.


Proiectul automobilului este denumit D8 (Developing Eight ) si urmeaza sa fie produs de compania auto Iran khodro. Pentru a putea face investitiile necesare in procesul de productie, iranienii i-au chemat la Teheran pe membrii companiei auto turcesti Tofas.


Se pare ca iranienii de la Khodro doresc atat de mult implicare Turciei nu pentru criteriile religioase sau in vederea apropierii intre cele doua state, ci mai ales din cauza problemelor economice cu care se confrunta.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2981 :: 22.11MB