No SSO cookie

Investitiile Renault la Dacia vor atinge 500 milioane euro în 2004

voteaza
(0/ 0)
Investitiile Renault la Dacia vor atinge 500 milioane euro în 2004
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Investiţiile grupului Renault la Automobile Dacia ar putea atinge, la sfârşitul acestui an, aproape 500 milioane euro, şi vor urca la 565 milioane euro în 2005, an în care compania va trece pe profit, a declarat agenţiei MEDIAFAX vicepreşedintele producătorului auto de la Piteşti, Constantin Stroe.

 
 
"La sfârşitul anului 2003, volumul investiţiilor a fost de 365 milioane de euro, iar pentru 2004 am bugetat un nivel de 135 de milioane de euro. În 2005, nivelul total va atinge 565 milioane de euro", a explicat Stroe. El a menţionat că grupul Renault a dublat nivelul investiţiilor asumate iniţial prin contractul de privatizare, respectiv 219,7 milioane de dolari, întrucit acestea nu erau suficiente pentru a restructura şi moderniza uzina de la Piteşti. "Renault şi-a dat seama, după preluarea efectivă a uzinei, că necesarul de investiţii prevazut în studiile iniţiale de fezabilitate şi prefezabilitate nu era suficient pentru a aduce uzina la o producţie de nivel mondial", a spus Stroe. Potrivit oficialului citat, compania va înregistra profit începind din anul 2005, după ce în acest an va elimina aproape integral pierderile. Compania este liderul pieţei romanesti de profil si a realizat, in 2002, o cifra de afaceri de 9.263 de miliarde de lei (265 milioane de euro), în creştere cu 13,5% faţă de 2001. În acelaşi timp, Automobile Dacia a înregistrat pierderi din exploatare de 2.481 miliarde de lei (71 milioane de euro) şi pierderi nete de peste 3.000 de miliarde de lei (86 milioane de euro). Grupul francez Renault a preluat Automobile Dacia în luna septembrie a anului 1999, când a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni de la statul român pentru suma de 50 de milioane de dolari. Automobile Dacia beneficiază de scutire de la plata impozitului pe profit până la 1 octombrie 2007.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1982 :: 17.77MB