No SSO cookie

Interzicerea folosirii telefoanelor mobile, de catre soferi, ar putea fi inutila!

voteaza
(0/ 0)
Interzicerea folosirii telefoanelor mobile, de catre soferi, ar putea fi inutila!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Insurance Institute for Highway Safety declara ca interzicerea folosirii telefoanelor mobile in timpul condusului nu este determinanta in reducerea numarului de accidente.

 
 

Folosirea telefonului mobil cauzeaza accidente, astfel ca institutiile statului (american), precum National Transportation Safety Board (NTSB) ar trebui sa proclame interzisa folosirea lor in timpul sofatului. Iata ca, potrivit Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), lucrurile nu stau tocmai asa. Conform unui studiu publicat de CNN Money, IIHS demonstreaza ca telefoanele mobile nu sunt cauza reala a producerii accdentelor.

IIHS a studiat datele diferitelor accidente auto, atat din statele unde folosirea mobilului este interzisa, cat si din cele unde nu se aplica aceasta regula. Ciudat sau nu, s-a dovedit ca rata accidentelor nu este mai mica in statele unde nu se poate vorbi la celular in timp ce sofezi.
Purtatorul de cuvant IIHS, Russ Radler, a declarat la postul CNN Money, ca de fapt, soferii sunt cea mai mare problema, adaugand ca indreptarea atentiei catre telefoanele mobile distrage atentia de la intregul spectru de elemente care concura la producerea accidentelor avand ca fond neatentia la volan.

Producatorii auto au incercat sa rezolve problema interzicerii folosirii telefonului in timpul condusului, oferind solutia hands-free, controlul vocal al efectuarii apelurilor si alte gadget-uri, insa pana si aceste tehnologii revolutionare ar putea sa cada in dizgatia legii, daca NTSB continua sa-si sustina punctul de vedere. Mai mult, in acest caz, soferii vor ignora cu buna stiinta legea si vor continua sa foloseasca mobilele la volan, cu ajutorul sistemelor hands-free.

Convorbirile telefonice in timpul sofatului se inscriu in lunga lista de elemente care distrag atentia conducatorilor auto. Insa dintre cele 3.000 de accidente petrecute in anul 2010, cauzate de conducerea neatenta, numarul celor care au implicat folosirea telefoanelor mobile este atat de mic, incat se naste dilema: are vreun sens interzicerea lor?

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2523 :: 22.12MB