No SSO cookie

Incepand din iulie, RAR trebuie sa asigure posibilitatea ca beneficiarul sa asiste vizual

voteaza
(0/ 0)
Incepand din iulie, RAR trebuie sa asigure posibilitatea ca beneficiarul sa asiste vizual
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

E bine sa stiti ca din luna iulie a acestui an veti putea asista vizual la inspectiile RAR.

 
 

Incepând cu 19 iulie 2013 service auto autorizat RAR trebuie sa asigure posibilitatea ca beneficiarul sa asiste vizual, intr-un spatiu special amenajat in conditii de siguranta, separat de spatiul de lucru, in mod direct sau prin intermediul unui sistem video, la modul in care sunt executate activitati de reparatii, intretinere si reglari functionale ale vehiculelor rutiere, in care sunt utilizate piesele, ansamblele si materialele si in care este efectuata manopera.

Cadrul legislativ:

Art. I, pct. 2 din LEGEA nr. 51 din 14 martie 2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 82/2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfasoara activitati de reparatii, de reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz
2. Articolul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 3
(1) Conformitatea activitatilor prevazute la art. 1*, executate, se verifica prin inspectie cu dispozitive, echipamente si tehnologii specifice, care sa garanteze ca vehiculul supus acestor activitati corespunde conditiilor si reglementarilor legale privind admiterea si mentinerea in circulatie a vehiculelor rutiere.
(2) Operatorul economic asigura posibilitatea ca beneficiarul sa asiste vizual, intr-un spatiu special amenajat in conditii de siguranta, separat de spatiul de lucru, in mod direct sau prin intermediul unui sistem video, la modul in care sunt executate activitatile prevazute la art. 1 alin. (2) lit. a), in care sunt utilizate piesele, ansamblele si materialele si in care este efectuata manopera.
(3) La cererea beneficiarului, operatorul economic asigura accesul acestuia la facilitatea prevazuta la alin. (2).
*Art. 1 ORDONANTA nr. 82 din 24 august 2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfasoara activitati de reparatii, de reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz
(1)Prevederile prezentei ordonante se aplica tuturor agentilor economici care desfasoara activitati prin care se pot influenta parametrii constructivi, functionali si de calitate ai vehiculelor rutiere, fata de reglementarile legale referitoare la conditiile tehnice privind admiterea si mentinerea in circulatie a acestora pe drumurile publice.
(2)In sensul prezentei ordonante, prin activitati care pot influenta parametrii constructivi, functionali si de calitate ai vehiculelor rutiere se intelege:
a)activitati de reparatii, intretinere si reglari functionale ale vehiculelor rutiere;

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2199 :: 22.15MB