No SSO cookie

Încep pre-comenzile pentru noul Audi A8

voteaza
(0/ 0)
Încep pre-comenzile pentru noul Audi A8
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

La Summit-ul Audi din Barcelona, brandul cu cele Patru Inele a sărbătorit premiera mondială a noului Audi A8. Clienții pot comanda sedanul de lux de la milocul lunii octombrie. Cu designul său surprinzător, tehnologia de primă clasă a șasiului, conceptul de operare prin touch screen și electrificarea tuturor componentelor ce țin de condus, a patra generație Audi A8 reprezintă cea mai nouă dovadă de Progres prin Tehnologie.

 
 

Audi A8 se lansează pe piața germană cu două variante de motorizare V6 turbo: 3.0 TDi și 3.0 TFSI. Varianta diesel produce 286 CP și dezvoltă 600 Nm. Acesta propulsează versiunea A8 standard quattro de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h. Consumul NEDC de combustibil este între 5,8 și 5,6 litri la 100 km. Corespondentul emisiilor de CO2 este de 152 până la 145 de grame pe kilometru. Motorul pe benzină cu turbocompresor de 3.0 litri cu injecție directă livrează 340 CP și un cuplu de 500 Nm. Ca rezultat, A8 sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 5,6 secunde, iar A8 L în 5,7 secunde. Consumul de combustibil la 100 de kilometri este între 7,8 și 7,5 litri pentru ambele variante, emisiile de CO2 se află între 178 și 171 de grame pe kilometru.

a178297_large

 

Ambele motoare folosesc un alternator cu curea aflat în centrul sistemului electric principal de 48 de volți. Tehnologia mild-hybrid permite decelerarea cu motorul oprit și o repornire lină. Acesta are de asemenea o funcție extinsă start/stop și o recuperare de 12 kW datorită energiei recuperate în urma frânării. Efectul combinat al acestor măsuri este de a reduce și mai mult consumul de combustibil - cu până la 0,7 litri la 100 de kilometri în condiții reale de trafic.

Sedanul de lux este disponibil și în variantă diesel de trei litri pe Audi A8 50 TDI quattro, în timp ce varianta A8 55 TFSI quattro are un motor V6 pe benzină. A8 este prima mașină de serie al brand-ului al cărui tip de model este clar menționat pe spate. Combinația dintre cele două cifre reprezintă puterea în kilowați a fiecărui model. Combinațiile numerice reprezintă de asemenea ierarhia modelelor și portofoliul de modele al brand-ului. Deși combinația "50" va apărea pe modele care livrează între 210 și 230 kW, "55" corespunde puterii cuprinse între 245 și 275 kW. Noul sistem va permite brand-ului să standardizeze această siglă de performanță pentru întreaga gamă de automobile.

a178302_large

 

Noul A8 anunță o nouă eră de design pentru Audi. Acesta reprezintă eleganță sportivă, statut progresiv și sofisticare. Partea frontală cu grila Singleframe, întregul aspect musculos al mașinii, și fâșia de lumină continuă dezvăluie o prezență puternică. Interiorul este minimalist. Audi aduce standarde înalte de calitate în era digitală cu un concept revoluționar de operare. Două ecrane display cu operare touch localizate central se integrează aproape perfect datorită suprafeței negre strălucitoare. Atunci când șoferul activează o funcție pe acest display, acesta va auzi și simți un click pentru confirmare. Combinația acustică și tactilă a feedback-ului alături de gesturile comune de touch precum cel de swipe fac ca răspunsul noului MMI să fie sigur, intuitiv și ușor de folosit.

a178305_large

 

Cu peste 40 de sisteme de asistență pentru șofer, A8 devine noul standard al luxului în segmentul său de piață. Este primul automobil de serie dezvoltat special pentru condusul autonom în anumite condiții. Audi AI traffic jam pilot va prelua controlul până la viteze de 60 km/h pe autostrăzi și șosele cu mai multe benzi unde sensurile sunt separate de o barieră fizică. Din 2018, Audi va integra treptat în producție și funcțiile de parcare automată, garage pilot și traffic jam pilot în funcție de situația legislativă din fiecare stat. În timpul condusului automat controlerul central de asistență preia în permanență date din împrejurimi folosind informația primită de la toți senzorii. Pe lângă senzorii radar, o cameră frontală și senzorii ultrasonici, Audi este primul producător auto care folosește un scaner laser. Noul Audi A8 va fi produs la fabrica din Neckarsulm în facilități construite special iar comenzile pentru sedanul de lux pot fi plasate de la mijlocul lunii octombrie.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3344 :: 22.2MB