No SSO cookie

Iata cat au cheltuit institutiile publice in 2012 pe achizitia de autoturisme

voteaza
(5/ 1)
Iata cat au cheltuit institutiile publice in 2012 pe achizitia de autoturisme
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Conform unor statistici, institutiile publice au cheltuit destul de mult in 2012 pe achizitia de autoturisme.

 
 

In urma unui studiu realizat de licitatia.ro, piata achizitiilor publice in domeniul autoturismelor, in anul 2012, a fost de 89.058.850 Lei.
Printre institutiile care au cumparat autovehicule in 2012 se numara si Banca Nationala a Romaniei, Curtea de Conturi a Romaniei, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, Politia Locala Iasi, Autoritatea Navala Romana, Inspectoratul General pentru Imigrari.

20.800 de Euro este valoare medie a unui autoturism cumparat prin licitatii publice in 2012.
Conform calculelor facute au fost achizitonate un numar total de 976 de autovehicule. Valoarea medie a unui autovehicul a fost de 91.248 RON.

Capitala domina piata achizitiilor publice de autovehicule

In studiul efectuat judetul in care au fost achizitionate peste jumate din autovehicule a fost  Ilfov, incluzand Bucuresti, unde s-au achizitionat 515 autovehicule pe parcursul anului 2012.

La polul opus se clasifica judete precum Braila, Covasna si Vaslui, unde autoritatile publice au solicitat oferte pentru achizitia cate unui autovehicul. In judetele Arad, Giurgiu, Gorj, Neamt, Salaj si Satu Mare nu au fost inregistrate atribuiri de contracte de achizitile publica in domeniul achizitiei de autoturisme noi.

Masinele cu tractiune 4x4 preferate de Autoritatile Publice
Luand in calcul cerintele exprimate de institutiile publice in caietele de sarcini ale licitatiilor, putem afirma ca masinile de teren, cu tractiune 4x4 au avut cea mai mare cautare.

Contractul cu cea mai mare valoare a fost atribuit de catre Unitatea Militara 0991 Bucuresti, avand o valoare totala finala de 2,895,162 euro. Castigatorul acestei licitatii a fost Renault Commercial Roumanie S.R.L., care a furnizat un număr de minim 105 şi maxim 200 vehicule speciale la sediul achizitorului. Unitatea militara a dorit achizitionarea de vehicule care sa aiba caroserie cu 5 uşi si tracţiune 4x4.

Cea mai mica valoare o are licitatia organizata de Directia Silvica Braila, care a platit 42,808 RON pentru un autoturism de oras.

Schimbari pe piata de achizitii publice de auto in 2013
Incepand cu 2013 interdictia aplicata in ultimii ani, referitoare la achizitia de autoturisme a institutiilor si autoritatilor publice va fi eliminata. Se mentine insa o conditie, aceea ca masinile achizitionate sa nu aiba un motor mai mare de 1,6 litri si sa nu coste mai mult de 18.000 euro cu TVA inclus. Exceptia o constituie institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei national, in cazuri temeinic justificate.

In urma acestei masuri, prin care instituțiile și autoritățile publice vor avea “verde” de la Guvern pentru achiziționarea de autoturisme în afara Programului Rabla, ne asteptam la o reluare, respectiv o crestere a numarului de achizitii de mijloace auto.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (1)

scris de jean59

Toate institutiile bugetare fac aceste achizitii de autovehicule.Ce nu stie omul de rand este faptul ca intretinerea lor toaca alte milioane bune din banii nostri.

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2171 :: 22.12MB