No SSO cookie

I-Torque asigură o dinamică extraordinară şi reduce consumul de combustibil

voteaza
(5/ 1)
I-Torque asigură o dinamică extraordinară şi reduce consumul de combustibil
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Volvo Trucks preia conducerea în ceea ce priveşte dezvoltarea de lanţuri cinematice pentru autocamioanele.

 
 

Noul Volvo I-Torque respectă cerinţele Euro 6 şi oferă o dinamică excepţională. În plus, împreună cu I-See, I-Torque reduce consumul cu până la 10%.

Reglementările dure Euro 6 pun presiune pe proiectanţii de motoare pentru a răspunde noilor standarde fără a avea un impact negativ asupra consumului de combustibil. Cu toate acestea, noul lanţ cinematic Volvo I-Torque, care va fi introdus în producţie în Europa în toamna anului 2013, respectă cerinţele Euro 6 şi oferă o reducere importantă a consumului de combustibil.
Aşa cum sugerează şi numele, explicaţia din spatele proprietăţilor excelente ale I-Torque constă în cuplul ridicat, combinat cu un nou schimbător de viteze automatizat, ce transmite continuu fluxul de putere. I-Torque furnizează un cuplu de până la 2800 Nm şi funcţionează la turaţii reduse ale motorului, ceea ce-i conferă o operare silenţioasă.

„O turaţie mai mică înseamnă mai puţine cicluri de injecţie şi de ardere, precum şi mai puţine frecări. I-Torque funcţionează în plaja de turaţie în care motorul D13 este cel mai eficient, între 900 şi 1200 turaţii pe minut", spune Mats Franzén, director al departamentului de strategie privind motoarele, de la Volvo Trucks.

Două componente pentru putere şi dinamicitate
Puterea ridicată oferită de sistemul I-Torque este dezvoltată datorită celor două componente cheie - noul motor D13 Euro 6 care furnizează 460 CP/2800 Nm şi o nouă versiune cu ambreiaj dublu a transmisiei automatizate I-Shift.

Un sistem turbo cu recuperare de putere cu grad ridicat de eficienţă, un program software nou, tehnologia Common Rail şi recircularea gazelor de eşapament (EGR) sunt câteva dintre funcţiile noi care fac acest motor mai eficient şi care reduc impactul asupra mediului.

Schimbător de viteze cu ambreiaj dublu
Noul schimbător de viteze este denumit I-Shift 2. Cu acesta, Volvo Trucks este primul producător care oferă o transmisie automatizată cu ambreiaj dublu pe un autocamion de mare tonaj.

„Datorită sistemului cu ambreiaj dublu, furnizarea cuplului nu este întreruptă, nici măcar în timpul schimbării treptelor. Ca urmare, motorul poate funcţiona în zona optimizată îngustă, asigurând o acceleraţie rapidă şi o dinamică excepţională. În plus, scad atât zgomotul, cât şi consumul de combustibil", spune Astrid Drewsen, manager de produs pentru I-Torque.
„Se simte ca şi cum ai avea două schimbătoare de viteze. Când mergi într-o treaptă a unui schimbător, următoarea treaptă este deja selectată în celălalt. Schimbul efectiv al treptelor este foarte rapid şi survine fără întreruperi în transmiterea puterii", spune Astrid Drewsen.

Economie de 10% cu I-See
I-Torque reduce consumul de combustibil cu până la 4%. Când este combinat cu I-See, tehnologia Volvo Trucks pentru optimizarea deplasării pe teren deluros, împreună cu câteva alte mici modificări, consumul de combustibil se reduce cu până la 10%.
„Aceasta înseamnă o economie anuală de 4100 de litri de combustibil pentru un autocamion cu rulaj mediu. Lucrăm în continuu pentru a reduce consumul, picătură cu picătură. Dar reducându-l în acest fel, cu10 procente dintr-o singură mutare - nu este nici mai mult, nici mai puţin decât o realizare extraordinară", spune Mars Franzén.

Lanţuri cinematice eficiente disponibile la acest moment
Producţia pentru Volvo I-Torque va demara în toamna lui 2013 în Europa şi va fi disponibilă pentru motoare Euro 6:

Înainte de aceasta, se va lansa primul motor D13 Euro 6 pentru Volvo FH. Tehnologia utilizată pentru acest prim motor Euro 6 diferă întrucâtva de cea pentru I-Torque, dar nivelurile de emisii sunt aceleaşi, cu o reducere de 77 procente a oxidului de azot şi o scădere cu 50 de procente a emisiilor de particule in comparaţie cu Euro 5.

Primul motor Euro 6 are la bază versiunea deja încercată şi testată, Euro 5, de asemenea disponibilă pentru noua serie Volvo FH. La fel ca şi în cazul acestui motor, noul venit este unul cu şase cilindri în linie, cu injectoare şi reducere catalitică selectivă (SCR) pentru sistemul de evacuare. Pentru a răspunde noilor cerinţe privind emisiile, acesta include de asemenea un sistem de recirculare a gazelor de eşapament (EGR) şi un filtru de particule diesel (DPF), soluţii pe care Volvo Trucks le-a utilizat deja de câţiva ani în S.U.A. şi Japonia.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • MINI Cooper S F56

    MINI Cooper S F56

    Designul compact al lui Alec Issigonis și proiectarea sportivă a lui John Cooper au definit MINI încă de la început și se pare că au rămas în ADN-ul micilor modele până în prezent, lucru care îi va bucura nespus de mult pe puriști.

  • Jaguar F-PACE 2.0 i4D AWD Prestige

    Jaguar F-PACE 2.0 i4D AWD Prestige

    Deși este un SUV, cei de la Jaguar s-au concentrat foarte mult pe experiența de condus on-road, chiar dacă multe versiuni beneficiază de tracțiune integrală și diverse tehnologii pentru rulare în off-road. Ca urmare, șasiul este foarte rigid și există o structură ușoară din aluminiu și alte materiale ușoare pentru a menține greutatea cât mai redusă și implicit pentru a îmbunătăți agilitatea.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2863 :: 22.17MB