No SSO cookie

Hyundai se menține în topul vânzărilor de autovehicule cu pilă de combustie

voteaza
(0/ 0)
Hyundai se menține în topul vânzărilor de autovehicule cu pilă de combustie
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

În luna octombrie, Hyundai Motor a livrat 50 de unități ix35 Fuel Cell, care vor fi oferite clienților din Europa, producătorul ajungând astfel la peste 250 de unități distribuite

 
 

Acest transport reprezintă cea mai mare comandă de autovehicule pe bază de hidrogen din Europa. Hyundai ix35 Fuel Cell a fost primul autovehicul cu hidrogen produs în serie și comercializat în Europa. Modelele rulează deja pe drumurile din Europa și au parcurs cumulat, peste 1,2 milioane de kilometri. La finalul anului 2015, autovehiculul va fi disponibil în 13 țări europene, Spania și Elveția alăturându-se celor 11 în care este comercializat deja.

În contextul extinderii infrastructurii europene de stații de alimentare cu hidrogen, producătorul va continua să dezvolte rețeua de distribuție pentru vehiculele ”fuel cell”, pentru a oferi clienților servicii la un nivel înalt de calitate. Pentru a susține evoluția tehnologiei fuel cell, Hyundai Motor Europa colaborează, încă din octombrie 2011, cu organizația  Fuel Cell Hydrogen Joint Undertaking (FCH-JU). Acest parteneriat contribuie la dezvoltarea tehnologică și a testelor necesare în domeniul tehnologiilor ”fuel cell” și alimentării cu hidrogen din Europa.

În anul 2014, Hyundai s-a alăturat și proiectului Hydrogen For Innovative Vehicles (HyFIVE), o extensie a programului FCH-JU. Această acțiune va contribui la extinderea infrastructurii de realimentare cu hidrogen și la facilitarea accesului unui număr cât mai mare de posesori de autovehicule cu pilă de combustie în Europa.

Aceste inițiative fac parte din viziunea grupului Hyundai, care își propune să devină lider în domeniul protecției mediului înconjurător până în 2020. Lansat în 2014, proiectul  ‘2020.22.2’ are ca obiectiv lansarea a 22 de modele cu emisii scăzute, până în anul 2020, printre acestea numărându-se 12 modele hibrid, șase modele plug-in hibrid, două autovehicule electrice și două autovehicule electrice ”fuel cell” pe hidrogen.

Modelul ix35 Fuel Cell este echipat cu propulsor electric de 136 CP, care permite atingerea unei viteze maxime de 160 km/h. Acesta nu are emisii nocive, evacuând doar vapori de apă. Autonomia cu un plin de hidrogen este de aproape 600 de kilometri, similar cu a unui autovehicul convențional.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2071 :: 17.78MB