No SSO cookie

Honda pregateste o noua generatie NSX

voteaza
(0/ 0)
Honda pregateste o noua generatie NSX
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

OK, anuntam asta de vreo patru ani deja si, tot timpul, Honda infirma zvonurile. Acum insa, pare a fi real: Honda lucreaza "la greu” la dezvoltarea unei noi generatii NSX.

 
 
 

Informatiile au fost oferite la Shanghai de chiar presedintele Honda, Takanobu Ito. Chiar daca nu stim si ce va avea noua NSX sub capota, stim ce nu va avea, si anume, motorul V10 pe care toata presa auto il dadea drept sigur pentru modelul sport.

 

Acea viziune a fost brutal terminata in 2008 de fostul sef Honda, Takeo Fukui, la inceputul crizei globale ce a lovit economia. Astfel, noua generatie NSX va fi palpitant de condus, dar in acelasi timp va fi si eco-friendly. “Acesta este tipul de masina sport pe care vrem sa il producem”, a spus Takanobu.

 

Aceste declaratii ne duc cu gandul la posibilitatea folosirii unei perechi motor electric-motor pe benzina, masina urmand astfel a fi o versiune de inalta performanta a lui Honda CR-Z si plasata ca atare in portofoliul producatorului japonez. Lucram intens la acest model, a concluzionat Ito.

 

Versiunea Honda NSX “ucisa” acum trei ani de Takeo Fukui ar fi urmat sa aiba un motor V10 amplasat in fata, furnizand cel putin 500 de cai-putere. Ea ar fi fost urmasa primei generatii NSX, dotata cu motor V6 central, ce a fost scoasa din fabricatie la sfarsitul anului 2005, dupa 15 ani de productie neintrerupta si doua facelift-uri usoare.

 

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3841 :: 22.19MB