No SSO cookie

Honda CR-Z, 5 stele la testul Euro NCAP

voteaza
(0/ 0)
Honda CR-Z, 5 stele la testul Euro NCAP
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Honda CR-Z primeste rating de top, 5 stele, la evaluarea generala de siguranta Euro NCAP. Hibridul japonez a facut fata cu brio noului sistem de evaluare introdus in februarie 2009.

 
 

Honda CR-Z a fost nominalizata ca fiind una din cele mai sigure automobile din Europa, dupa succesul inregistrat de Honda Insight, potrivit noilor rezultate independente de testare la impact Euro NCAP.

Schema de evaluare Euro NCAP se concentreaza asupra performantelor vehiculului in materie de siguranta si ofera consumatorilor un singur scor, usor de inteles. Sistemul are in vedere protectia ocupantilor la impact frontal, lateral, impactul in zona stalpilor si din spate, protectia copiilor, protectia pietonilor si disponibilitatea sistemelor ce asista soferul. Honda CR-Z a primit un punctaj maxim de 5 stele.
 

Noul sistem de evaluare introdus in februarie 2009, utilizeaza un punctaj ponderat care combina aspecte ale performantelor in ceea ce priveste siguranta unui automobil: adult (50%), copil (20%) si pietoni (20%), rezultatele evaluarii protectiei oferite de disponibilitatea sistemelor de asistenta si de securitate (10%). Pentru a se califica si a fi incluse, sistemele de asistenta (VSA la Honda) trebuie sa fie disponibile in echiparea standard in peste 90% din gama de modele EU 27 2010.
 

CR-Z este cel mai recent dintr-un sir de automobile Honda care au primit o nota maxima. De la introducerea noii scheme Euro NCAP au fost testate alte 4 modele Honda; Civic, Accord, Jazz si cel mai recent, Insight. Toate cele 5 modele au primit nota maxima de 5 stele, Honda Insight fiind de asemenea nominalizat ca cel mai sigur hibrid precum si al doilea cel mai sigur vehicul testat in 2009.
 

Noua evaluare Euro NCAP reflecta angajamentul Honda pentru siguranta generala oferita de vehicul, si vine ca o apreciere la sistemul intern de testare a sigurantei al Honda. Sistemul de analiza impactului intre masini de la centrul Tochigi R&D studiaza impactul intre modelele de vehicule de marimi si greutati diferite si dezvolta solutii pentru a reduce leziunile in cazul pasagerilor dar si a pietonilor. Dispozitivul de test al impactului omnidirectional intre vehicule a fost lansat in 2001 si este primul din lume de acest fel, care functioneaza la interior in orice conditii meteo.

Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1420 :: 17.78MB